söndag 8 november 2009

En riktigt skön dag utomhus...

I dag var det jätteskönt ute även fast det var grått. Vi passade på att gå upp i skogen bakom huset för att plocka lite lingonris till kransarna jag ska göra. Det blev lite mossa som vildsvinen redan bökat upp och en hel del kantareller också. Vi har inte firat farsdag ännu men nu ska vi göra det. Det blir kalvytterfile med kantarellsås(av de vi plockade). När vi varit i skogen så röjde vi upp på framsidan av huset. Massor med skräp och löv var det. Synd att det blev mörkt så fort. Jag hade gärna krattat vidare några timmar till.

Så här mörkt har vi utanför vårat hus. Det är nog dags att köpa lite utelampor snart. Jag satte en lykta vid mina krukor så att man hittar trappan när man går ut med hundarna.
Så här blev det när jag tog kort med blixten på. Blev förvånad att det blev en så bra bild för jag såg absolut ingenting. Bäcksvart kl. 17.


Kantarellerna som just nu är på väg att bli en god sås.En duktig kantarellputsare.

11 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Oj så söt liten kantarellputsare du har!!! Du den där middagen hade jag gäääärna ätit, mumma! Ja visst är det mörkt nu, lite bättre här eftersom vi fått snö. Men hu har ni vildsvin utanför huset? Är inte de farliga?
Ha en skön Söndag!
Kram
/Sara

hemma hos lilla mej sa...

Vilken söt tös du har .kan du prova igen att maila bilden?Vilken god middag vad gott.....Ha en skön kväll stora kramizar ~~~~~~RITA~~~~.

Birgitta sa...

Hej! Vad du har mycket omkring dej nu. Fattar inte att du orkar med. Alla dess julbord som glupska människor ska kasta sej över och bara äta det allra godaste.
Ha det gott.
Kram Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så bra att du har hjälp med och rensa svamp, det lät jättegott det ni åt också. Och det var allt lite mörkt på din trappa, med blixt ser man hur fint du pyntat.
Stor kram
AnnaMaria

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojj kan ni plocka kantareller nu? Här har de frusit bort om det fanns några kvar.

Ja hjälp så fort det blir mörkt. det gäller att ta vara på utetimmarna om man har något som skall göras.

Kram Viveka

Viola sa...

Smakade middagen bra..lät ljuvligt! Hoppas ni haft en skön helg, här har vi packat..börjar bli klart med alla lådor och så har vi kört ett stort flyttlass, ha en fin måndag, kramen

Hanna sa...

Så gott det ser ut.
Ha en bra vecka.
Kram
Hanna

Stina sa...

Så gott med kantareller.:-)
Stina

Sus sa...

VA FAAN GÖR DU MED M I N SVAMP???????
Tror Du inte jag känner igen den... min... svamp va??

Hahahahahahaahahahahaha!

LantlivsAnette sa...

Ohh vad ni är flitiga !!! Och vilken söt kantarell putsare du har !!!!
Du, jag börjar jobba idag i Kalix butiken, sitter här o är skit nervös !!! Håll tummarna för mig nu...
Kraaam Anette

Fruädel sa...

Hej söta du! va fint med de små granarna! Är hemma idag, hade tagit ledigt för att åka och vaccinera mig och tjejerna ,ot "baconfebern" ( mannen gör det imorgon genom jobbet) men tji fick vi, vaccinet är slut i Uppsala så det blev till att dona hemma istället! Passat på att pyssla lite med stora tjejen, men har faktiskt städat och omorganiserat på vår lilla, lilla yta ;-) Tack för alla dina fina inlägg, blir sååå glad! See you later alligator!/tess


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails