tisdag 21 december 2010

Skulle bara torka golvet....

I matrummet hade jag tänkt men det blev som vanligt lite mer jobb än väntat. Hade precis bestämt mig för att bära ned julpyntslådorna till pannrummet. De har stått och väntat i 1 månad på att någon ska julpynta... men tyvärr så har jag inte hunnit eller ens orkat så jag bestämde mig för att låta bli att pynta i år och så får det nog kanske bli... Lite, lite pynt plockade jag upp ur ena lådan i alla fall...
Vårat matbord ser för bedrövligt ut. Färgen har släppt på bordsskivan och när jag tog bort duken så fick jag nog.. bordet skulle bara ut... Micke är borta några dagar och jobbar så jag fick ropa på ungarna men bordet är så tungt så vi kunde bara bära det till hallen och jag ville ha upp det på övervåningen. Det är i sådana här lägen man saknar sina gamla grannar.... Ungarna undrade var vi skulle äta någonstans nu då, när jag slängt ut bordet... det ordnar sig sa jag.. men nu är det färdig ätet vid det "flagniga" bordet...jag fixar bordsskivan så fort det blir varmt ute, tills dess får vi sitta på golvet eller städa bort syverkstan från matsalsbordet... de skakade på huvudet och gick och la sig. Tur jag har ett stort "möbellager". I somras hämtade jag ett jättefint gammalt slagbord i från Dalarna som jag tänkte ha i "ruckelhuset" när vi väl börjar med det. I höstas skurade jag bort massor av ful gul färg med linoljesåpa och tog in det. Det har stått här och bara torkat. Det är lite för litet att ha som matbord men nu får det duga ett tag. Det kliade lite i fingrarna att börja måla det men jag sansade mig... jag vill inte ha målade möbler i det gamla huset för jag gillar verkligen gamla omålade möbler i rätt miljö.... så bordet ska inte målas.


Katterna gillade när bordet var borta. De sprang i all såpa när jag skurade och hade jätteroligt... Ser ni lampan? Den råkade hänga i vägen så jag plockade ned den... nu har vi ingen belysning i matrummet heller... Micke blir väl glad när han kommer hem och får äta i mörker... hahaha..

Charlie.

Tony.

Tur jag köpte några fina ljusstakar på Formex mässan. Den här ska jag ha på matsalsbordet sen.. när jag väl köpt en ny lampa till matrummet.....

Lite juligt får det nog bli i matrummet i alla fall....

Våra vita stolar passade inte så bra till slagbordet så jag ställde dit mina bruna så länge...


Pyntade ljusstaken med lite julgranspynt.

Den här stolen är Mickes mormors gamla stol och jag älskar sådana stolar. Jag har 4 st i ladan som jag ska laga och ha i matrummet sedan.

Ja... så var då årets julbord över... SKÖNT.... Här är vi som jobbade i söndags(sista dagen).
Ett stort tack ska ni ha alla som verkligen har ställt upp och jobbat och slitit så mycket...

Micke har varit duktig här hemma under veckan.... Min julklapp... Lister till köket har han börjat med... Det tog bara 2 år innan han började med dem... ganska så snabbt för att vara han faktiskt...

Jag visar bara förebilder. Ni får se sedan när det väl blir färdigt. Borde nog måla tvättstugedörren snart...


Ha det riktigt bra. KRAM!

6 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen..här händer det grejer..städning, bord som byter plats..ohhh så fint slagbord !! Och stolarna till..toppen snyggt, jag vill ha ett riktigt gammalt slagbord i matsalen sen..
Sååå fint du har det..
Och vilken julklapp, lister i köket..jag vet ju att du ville få upp dom !!
Taxck snälla för tvättrådet på löparen..nu behöver jag inte vara ängslig..
Kraaam Anette

Vit som snö sa...

Godmorgon vännen o stooort grattis till att ha avklarat julbordstiden!
Vet du, jag blev så glad när jag läste på fb igår att du skulle bära bort lådorna och att du tog dej en glögg o öl istället;)Du har såå fint ändå o alldeles lagomt juligt. Tror att du behöver slappna av efter julbordsjobbandet, det måste ju bara ta på krafterna!
Fint med slagbordet o dom gamla stolarna till.
Ha en fin dag! Kram Cilla

Anonym sa...

Fint med slagbordet och dom gamla stolarna till.Sen Har Du En Underbar blogg
Ha en fin dag!

Livet på Berget sa...

God morgon!
Så fint du gjort! Man behöver inte ha så mycket pynt några fina favoriter räcker ju gott. Du har ju så fint hemma!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Anna-Lena sa...

Hohoho i stugan! ville bara kika förbi och önska dig en riktigt God Jul!

Kram Anna-Lena

Anki sa...

Åh du är sååå härlig du, jag fnissar när jag läser...Men du, jäklar vilket fint bord, nu drar det i vill-ha tarmen, hihi!

Mm vännen, önskar dig oxå en riktigt God Jul och en härlig helg!

Kraaaam!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails