söndag 1 november 2009

Här ska det sys...

Jag har letat efter ett linnetyg för att kunna sy hissgardiner till vår lilla"veranda". Men i den här byn så har tygaffären bara tyg från en leverantör som inte borde gynnas. Inte av mig i alla fall.. Det är synd för tygerna är jättefina men de kommer inte in i det här huset..
Hade tänkt mig något liknande och enkelt som de jag har i matsalen och matrummet. Inget avancerat, bara att rulla upp. Jag tror jag ska sy rullgardiner i 1700-tals modell. Jag har sytt några sådana förut och det är lätt men undrar om det går bra att göra dem 180 cm breda... Vi får se. Nu hade jag sådan tur att vi i vår matsal på Gästis(jobbet) har så fina gardinlängder i linne som min mamma sytt för något år sedan. Jag råkade säga att det tyget skulle passa perfekt... Hon sa att jag fick ta dem.. Och det gjorde jag. Nu måste jag bara fixa dit andra gardiner.

Så här ser gardinerna med knytband ut. De köpte jag i vintras. Jättefina men jag tror det får bli andra här inne också... De var visst också från en viss grossist... Jag får väl sälja dem eller putsa fönster med dem.
Jag älskar linnetyg.. Så här fint är det...

Jo.. jag fick ut katten en litenbit till senare i går kväll och han gillade det.

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Synd att gardinen åker ner, den var fin. Men såklart du inte ska ha något du inte gillar. Det tyget du fick ser jättefint ut, kommer säkert och bli snyggt. Läste om dina djur i förra inlägget, otäckt med kattnapparen, fy fabian, hoppas dom tar honom. Kanske Ronja kommer hem en dag. Kul bilder hade du, och många djur, bra gjort och klara av trots allergi.
Ha nu en bra söndag
Goa kramen
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vad fint tyg du fick.Ser jättemysigt ut.Kommer bli kanonfint.Ha en mysig söndag vännen stora kramizen ~~~~RITA~~~~.

Anonym sa...

Hej!
Det blir säkert superfint med ditt nya tyg!! Läste ditt förra inlägg, har också två katter som gärna hoppar upp på diskbänken! Vilken idiot som kör omkring och tar andras katter. Sånt gör mig galet upprörd:o( Hoppas någon tar honom.
Kram Malin

Vit som snö sa...

Otäckt med kattnapparen, hoppas innerligt att han åker dit!
Synd att du gör dej av med den fina gardinen men antar att du har dina skäl...
Nya tyget är ju otroligt vackert!
Kram Cilla

Hanna sa...

Vackert tyg.
Hanna

Elsa och Helena sa...

Underbart fint linnetyg...blir så snyggt till hissgardiner. Jag tycker det är så snyggt med sådana, fast jag inte har det själv...ännu:)
Kram Helena

Inspiration i vitt sa...

Jag gillar linnetyger mycket och man kan sy så mycket vackert av linne.
Kram på dig/Ingela.

Viola sa...

Vad jag har skratta när jag läste ditt förra inlägg...full rulle hos dig med katter och hundar, men vad läskigt med Ronja, vad jobbigt när man inte vet vad som hänt, ha en bra måndag, kram

Anki sa...

Måste börja med kattnapparen...men vad är det för folk som gör så?? Hoppas f-nskapet blir fångad! Usch och fy!
Åh vilka fina gardiner, men du ska inte ha dom om du känner så!
Jag tycker det är lite svårt att få det snyggt till stora fönster, jag har 160 cm...men det går om man ger sig den på det!
Jodu, det var lite jobbigt att måla texten, duken är ganska stor och penseln tjockade till sig hela tiden för tyget luddade! Å nu ska jag bara klura på vad jag ska göra med den!

Ha en fin vecka vännen!
Kram kram!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails