söndag 11 oktober 2009

Lördagskväll och efter jobbet....

då såpaskurar man... För 13 månader sedan började jag att skura golven med linoljesåpa. Nu har jag gjort av med 60 liter och golven har fortfarande inte blivit riktigt fina. Men man kan se på vissa ställen att det kommer att bli riktigt bra. Jag ger inte upp... Jag ska ha skurgolv...
Hade vi inte skaffat oss en stor hund som skitar ned så hade det varit lättare, men sånt får man räkna med när man gillar stora hundar(och små, och kaniner, och numera katter). Det är bara att skura vidare.

Alexi övervakar mitt arbete som vanligt. Hon ligger alltid precis på gränsen, helst lite över kanten . Hon har förstått att man inte får gå på såpan. Här kikar hon med ena ögat.
Jag blöter först hela golvet med kallt vatten och moppar ut såpvatten.
Sedan skurar jag med en rotborste( från Gysinge). Torkar sedan upp allt.
Moppar ut såpan igen och knäskurar med en speciell rotborste också från Gysinge för att verkligen få bort all smuts.
Slutligen torkar, torkar och torkar man upp allt med rent kallt vatten. Jag gjorde nog av med 20 hinkar i kväll. Skurningen av hallen tog 3 timmar. Här betalar man massor av pengar för att gå på Gym... När det egentligen räcker med att skura lite golv... Det blir härligt rent och doftar underbart... Jag bara älskar skurgolv....
Micke var också duktig i dag. När jag jobbade så spikade han upp lite pärlspont i entrén. Ena sidan är klar.
Kattluckan är på plats. Hoppas att vi kan få dörren på plats så att jag kan börja måla där ute snart. Kaninerna vill flytta in och Sune behöver lite värme.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag undrar om du har lutat av golven innan du börjat skura ?
På korten ser det ut som golven är
lackade och då biter inte såpa.
Det ser jättefint ut med panelen.
MVH Jenny

Gammelbålsta sa...

Hej Jenny!
Vi slipade golven och efter det kalkade vi dem för att få dem lite ljusare samt hårdare. Sedan skurat med såpa massor av gånger. På bilden så ser golvet ganska mörkt ut men när det torkar blir det ljust och fint. Det ska bli bättre och bättre (hoppas jag) hälsningar Aydan.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Som du sliter med golvet, förstår att inte du behöver gå på gym. Det ser väldigt fint ut. Och så söt din vovve är som kollar vad du gör.
Ha en mysig söndag
Kramar
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vad du sliter med dina golv.Tycker att det ser fint hur.Vilken söt hund du har som kollar vad du gr.Ha en mysig söndag vännen kramizar ~~~~RITA~~~~.

Bygdegården sa...

Hej!
så himla duktig du är!!! jag har också funderat på att gå lös på vardagsrumsgolvet, men inte orkat hittills *latmask* Verandan blir ju jättefin med panelen, skönt med händiga karlar ;) Så bra för lillkissen att ha en lucka. Vår ludentass är ju innekatt, men han får vara ute i koppel med mig och utan koppel med husse (vi är inte riktigt överens där;) Idag var han dock bara ut och vände som snabbast, frost är liksom inte hans grej, han har ju så lite päls *ler* Hoppas du får en skön söndag och kan vila kroppen efter din hårdträning. kram! /emmis

Sus sa...

Säg mig, säg mig.... skulle du kunna komma hit å VISA istället.... jag förstår inte riktigt h u r du menar.... Hi-hi-hi ;)

Sus sa...

Kattluckan ser väldigt liiiiten ut!!! Eller e det huset som e stort? Moses lär ju aldrig komma igenom den där miniatyren!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails