söndag 27 september 2009

Så här tänkte jag när jag valde att måla det mesta i vårat hus med linoljefärg.
Precis som den här bilden i en av de fina böckerna jag köpte skulle vår trappa inne bli, och köksgolvet, hade jag tänkt. Så vackert och slitet...
Men köksgolvet var bara att glömma efter ca 2 månader, hunden(Alexi) förstörde det med en tuschpenna och nu är det övermålat med "modern" golvfärg. Trappan är fruktansvärd jobbig att göra ren. Allt suger fast i linoljefärgen. Man får gno som en galning för att få den vit.
Jag har varit på väg att måla om den med den "moderna" varianten flera gånger men stått emot... Jag vill ju så gärna att trappan ska bli så här vacker även fast jag troligtvis inte själv kommer att få uppleva det. Kanske... kanske... mina eller någon annans barnbarn, eller barnbarnsbarn kommer in i det här huset och säger ÅHHHH... vilken underbar trappa...
Nu börjar jag tvivla... Varför ska jag skura som en idiot bara för att någon annans barnbarn ska gilla min trappa??? Borde kanske spara mina armar och måla om den och titta i boken istället när jag vill se en vacker trappa.... Så får det nog kanske bli.... Målar jag den så slipper jag svära så mycket. Låter jag den vara så kanske... kanske någon får glädje av den om hundra år... Och varför ska jag bry mig om vad folk tycker om 100 ÅR ????
De här underbara böckerna hittade jag för halva priset. Tur var väl det för det kan bli dyrt att titta på så fina bilder. Jag får så mycket idéer och mina ideér är tyvärr aldrig gratis(nästan).


8 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Din tanke är underbar. Men man måste få tid att leva också, inte skura trappor bara. Jag bor i Mosta, en bit utanför Örsundsbro.
Kram Yvonne

Vit som snö sa...

Vilken tur du hade som fyndade dom "biblarna" så billigt. Visst är dom inspiration till max?!
Näe, det låter inge vidare att slita ut sej för att någon ska få njuta av din trapp om 100 år!
Måla om o använd din tid till mer njutfulla saker:-))
Kram Cilla

Viveka i Bläckhornet sa...

Nää njut av din tid nu. Om hundra år kanske inte de som bor där vill ha det heller...

Vilket kanonfynd du gjort. Den där julboken har jag inte ännu.

Kram Viveka

hemma hos lilla mej sa...

Åhhhh vad fina dom var.1000 tack.Har du fått post från mej?Ha det så gott vännen varmaste kramizen ~~~~RITA~~~~~.

ängeln i vitt sa...

Nä, slit inte ihjäl dig människa. Den är jättevacker din trappa men fram med färg och pensel vetja.

Här kommer en jättekram från en jättenöjd berlockägare. Du är ju helt otroligt duktig alltså. Jag är så himla nöjd och jag hör snart av mig angående fotoberlocken. Tusen tack Aydan. Jag visar mitt smycke på bloggen idag.

Kram Carina

Änglarnas hus sa...

såg så fina smycken hos ängeln i vitt!! Hörde att du låg bakom dem :)

Kraam Sanne!!

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Jag tycker att det var fina böcker du fyndade.Änglaberlockerna är jätte fina.
Kram Agneta

Birgitta sa...

Hej! Jag tycker inte att du ska skura ihjäl dej. Gör det lite smidigare för dej, så fram med färg och pensel.Du måste få tid att njuta lite också.
Ha det så gott.
Kramisar Birgitta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails