fredag 26 juni 2009

Man lär sig något nytt varje dag

Jag tyckte att det var någonting som har fattats i mitt liv de sista dagarna... i dag kom jag på vad det var... jag har inte lärt mig något nytt. I normala fall brukar jag alltid säga "man lär sig något nytt varje dag" och det har jag hitills gjort nästan varje dag i mitt liv. Men nu har det fattats något. Tills jag började borsta framsidan av huset. Det ska man ju göra när det ska målas med falurödfärg. Det jag har lärt mig är: TA IN ALLA BLOMMOR OCH MÖBLER. För det dammar väldigt mycket och städningen efteråt tar längre tid än själva borstningen.
Så här ser det ut på framsidan nu. Understa lagret av grus är på plats. Nu ska det jämnas till och packas innan det "riktiga" gruset kommer på plats och det blir nog i Augusti.
Här har jag borstat lite grann. Jag är lika röd som plankorna.
Här ligger världens coolaste gårdshund. Jag har aldrig varit med om en hund som är så trygg och lugn fast hon kan också vara den busigaste i hela världen. Vilken hund kan lägga sig 20 cm i från ett traktordäck och sova(traktorn gräver) Jo... Alexi...
Så här stort ser det ut utan ogräs. Jag hade tänkt att ha en liten "rondell" i mitten men har ändrat mig. Jag tycker att Bålsta har tillräckligt med rondeller. Jag är inte så bra på att backa heller för den delen. Växterna får vi ha någon annan stans.

Här har jag provat ut 3 olika stegar. Ingen passade riktigt bra. Jag är jätte höjdrädd. Men det är bara att bita ihop. Gör inte jag detta så gör ingen annan det heller och då får huset vara omålat i 100 år till.
Men jag undrar hur jag ska klara av sidorna på huset..??? De ser ut att vara mycket högre än framsidan.Hallå FAMILJ??? VAD HÅLLER NI PÅ MED??? Ropar Alexi. I dag har ni fyllt igen alla roliga och leriga rännor, grävt av vägen så vi inte kunde jaga sopbilen, bytt rör under vägen, borstat bort färg, skurat, dammat och nu ska det grävas mer.... Jag tror att ni är tokiga... Gör färdigt en sak i taget för det gör vi Kuvaszer i alla fall... Coola ned er ni har ju inte ens semester ännu. Spar jobbet tills dess. Så sa Alexi i dag och jag tycker att hon har rätt, Rom byggdes inte på en dag så varför ska Gammelbålsta Gård göra det?? Allt behöver inte fixas inom ett halv år, eller hur??

Jo... tydligen måste allt göras på en gång. Här grävs lite diken...
Här ska Linas pool vara...

Det här är bakom Linas pool, och det ska tydligen föreställa ett jättefint stenparti med massor av fina växter..
Och här bakom pinnen finns det en jättestor baddamm med strand och massor av växter. Den vedeldade bastun ligger tydligen till höger.. Skumt... Det är bara Matte som ser allt konstigt och vi andra i familjen fattar ingenting... Hon har blivit galen...
Jo... framför poolen ska det tydligen vara ett slags hus av fönster med växter i och ett utekök, matsalsbord och en grill. Där ska vi sitta och äta och titta på den där sjön som Matte tror finns där...Ja.. Ja... Jag vill inte såra min Matte, hon får väl tro att allt det där finns där, och vi alla andra 4-benta varelser får väl hålla med så att vi kan få en och en annan köttbulle... då och då...

Vägen är avgrävd och fixad för det har Husse sett till.

Sune kliar sig också och är bekymrad över Matte "syner". Han har inte heller sett allt som hon tydligen ser.Jag tittar en gång till för säkerhets skull. Vill ju inte såra Matte.. Missade jag poolen och "glashuset"??
Jag vilar en stund så kanske allt är på plats i morgon... Grävmaskinen kanske kommer med allt så att matte blir glad...Sunes ögon säger allt... Gå in dumma hund.. Matte är inte tokig hon bara förbereder för nästa år. Ingen normal människa kan fixa allt på en gång.. hon tror inte alls att allt finns där... ELLER????

2 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Hii..hii..vilket roligt inlägg..jag skrattar här för mig själv...
Ojjj, vad ni är flitiga, himmel !!
Och vad du är duktig som målar huset, men kom ihåg att ta pauser då och då och njuta av ert vackra ställe !!
Nu tar vi kaffe eller hur ?
Ha det gott
Kraam Anette

BROCANTE sa...

Så fin gården blir - det blir ryddig og reint med grusen. Jeg er enig med deg at det blir best uten rondellen i midten. så mye dere allerede har fått gjort. Virkelig gøy å følge med dere.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails