onsdag 13 maj 2009

Skurgolv är underbart

Det är så härligt med såpade golv. Det blir rent och det doftar underbart. Med en hundvalp i huset så blir det lite oftare skurat än vad som normalt behövs. Ända nackdelen med skurgolv är att det tar så lång tid eftersom man måste flytta runt på lite möbler och låta det torka innan man ställer tillbaka dem. Men vad gör det när det blir så rent...
När jag ändå var i skurartagen så tyckte jag att alla djuren behövde skuras också så att vi skulle kunna droppa på dem fästingmedel. I år är det hur mycket som helst av de äckliga kräken.


Här har jag blött golvet med kallt vatten och moppat ut Gysinges linoljesåpa. Sedan skurar man med rotborste och torkar upp allt med rent kallt vatten. När golvet torkat är det ljust och fint.

En Alexi som inte ser så glad ut.

Hon är jätte duktig. Tillslut så la hon sig ned för att sova. Så roligt var det att duscha.
Zorro ser ut som en dränkt råtta.
Katten Ronja har tydligen aldrig badat i sitt snart 5-åriga liv. Men då var det dax nu.. Ska man bo här hos oss så får man lov att duscha ibland. Jag var nog lika rädd som katten. Ljudet som kom ur henne lät inte som ett vanligt mjauande utan snarare ett väldigt högt AAAAJJJAAAJJAAAAJJJ.. Lite renare och fästingsmedel blev det i alla fall. Den andra katten Sune får vänta med duschen, han är inte lika tam som Ronja och jag behöver nog en skyddsdräkt om han ska bada.
Fiffi blev också ren. Hon var så smutsig att jag trodde att schampot löste upp färgen i pälsen.

1 kommentar:

Gittsson sa...

Hej Aydan!
Vilken snäll kisse du har! Mina har inte gått att duscha. Alexi har vuxit mycket..kram Gittan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails