lördag 24 januari 2009

Den 24:e Januari

Jag tänkte bara visa lite bilder på det jag gjort när jag latat mig de sista veckorna. När man inte målat på några veckor börjar det klia i fingrarna och då kände jag för att måla något annat än väggar och golv. När vi köpte det här huset "lovade" jag Micke att hela huset inte skulle förvandlas till en målarverkstad. Jag skulle absolut inte måla möbler i våran "nya matsal". (eller något annat rum).
Hela familjen är nog ganska trött på att periodvis fått klättra över möbler för att komma fram. I vårat gamla vardagsrum har det ju målats över 200 möbler.
Ja, ja... Det är ju vinter och man k
an ju inte stå ute i en lada och måla då.


Den här kistan har stått på Gästis i alla år, sista 15 åren på vinden. Hitills har jag inte haft plats för den. Nu fick den följa med hem. Den passade inte in bland våra övriga möbler så jag tänkte prova att måla den.

Självklart så måste de nyfikna pudlarna hoppa i och kolla läget först.Jag var lite tveksam om det skulle bli bra med vit färg.
Jag målade med vattenbaserad färg och så här blev den i vitt och svart.

Den här byrån är också från Gästis. Jag har målat 2 st tidigare. De är tillverkade i början på 1920-talet och är i Gustaviansk stil. Byråerna stod i alla pensionärernas rum då Gästis var ett ålderdomshem.
Först tvättade jag byrån noga med diskmedel. Sedan målade jag 3 gånger med vit linoljefärg. Samma vita färg som jag använt till golv, väggar och lister.
Så här fin blev den.Vad är det här? Jo en Kuvaszvalp.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails