torsdag 13 oktober 2011

Äntligen har jag varit ledig och kunnat sy lite..

I 2 dagar har jag varit ledig och det händer ju inte allt för ofta. Min brodyrmaskin har krånglat och varit på service och nu verkar den fungera bra igen. Har provsytt massor igår och idag. Gjort lite nya mönster och så klart sytt lite jullöpare. För nu är det inte långt kvar till jul.... dags att börja planera årets julbord, tyckte jag precis gjorde det men nu är det dags igen. Jag har inte speciellt mycket tid över att göra något här hemma så därför blir det knappt några blogginlägg heller. Hästarna är äntligen friska och stallet är sanerat. I 7 veckor har vi tagit hand om sjuka hästar.... jisses vilket ansvar när det inte ens är våra hästar.. aldrig mer hyra häst för min del i alla fall och inte köpa heller för den delen. En riktig chockupplevelse var det att få börja hästlivet på det här sättet... men de 2 ponnysarna är fantastiskt söta och snälla.

Jullöpare är faktiskt roligt att sy. Fast det är ju inte det enda jag syr, men allt jag sytt ligger i stora högar i mitt pysselrum havlfärdigt. Jag brukar påbörja 100 saker och sedan tar det ett par månader inna jag gör färdigt dem..

Jag stygnsatte lite nya franska 1800- tals monogram som passade riktigt bra på en julduk.
Löparna är 180x30 cm och de jag sytt nu har en hålsömskant runt om.
Vår uteplats blev inte färdig i somras eftersom Micke fick ont i ryggen och tiden försvann. Nu har han i alla fall gjutit en kant runt.
Måste ju bara visa Lina och Poppe. Mycket rosa blir det på honom. Tom rosetter i manen brukar vara rosa.... gulligt.

För 2 veckor sedan skurade vi och sanerade stallet....
Kalkade väggarna igen så alla bakterier dör.


Ha det så jättebra! KRAM!

4 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Ohhh vad ni har fått ligga i..förstår att du aldrig vill hyra in hästar igen..puhh, vilken pärs..
Men jisses vad fina löpare du har gjort..jaa man kan inte riktigt fatta att det är Jul snart igen..
Ha det gott
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ingen rolig häst-start, och du behövde absolut inte mer och göra! Jag är imponerad att du inte stupar, fast gissar att du gör det i säng på kvällen. Bra att hästarna hämtat sig nu när julborden snart börjar. Och så vackra löpare, det är så fint med röda broderier.
Var rädd om dig vännen
Kramar
AnnaMaria

Cc sa...

Så fina löpare. Du får verkligen stå i kram

dalkullan sa...

Men så fina läpare, jag önskar jag kunde sy :) Finns så mycket fint man kan göra då, även virka är något jag skulle villja kunna :)

Ja alla har vi våra talanger hi hi

Säljer du det du gör också då, eller?

Önskar dig en fin dag

Hittade hit via bloggnytt :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails