måndag 25 april 2011

Så var den påsken över...

Inte mycket vila har det blivit för min del. Jobbet har tagit upp all min tid sista tiden så nu är jag helt slut. Orkade inte ens vara ute i det vackra vädret i dag . Ville prova min nya brodyrmaskin lite och fixa med lite annat småpyssel. Faktiskt så har jag sytt en jullöpare idag. Kunde inte komma på vad jag skulle sy så det fick bli en sådan. Har klippt till 12 servetter som jag ska sy och brodera något fint på också. Sedan kom jag på att jag behövde lite små änglar att pynta lavendel kuddar/påsar med. Men de jag har räcker inte och är på tok för dyra tycker jag. Nu har jag precis gjort en egen form av Sculpey Mold Maker... håller tummarna att den blir OK. Har precis tagit ut den ur ugnen. När den svalnat så ska jag blanda till lite gips och prova.  Borde nog gå med fimo lera också...

De här huvudena gjorde jag för länge sedan i en sådan form och av cernitlera. Nu ska jag snart göra klart händerna och kropparna så att jag får lite människor till mitt dockskåp.
Tänkte prova siliconpasta för att göra lite miniatyrformar i kväll om jag hinner.
En "puderdutt" behöver man när man trycker i det man ska"avgjuta". Hushållspapper med potatismjöl eller barnpuder blir perfekt.
Sculpey Mold Maker är jättelätt att jobba med. Bara att knåda lite och kavla ut till lagom tjocklek.
Här har jag tryckt ut änglar som jag ska göra i ett slags gips som jag köpte länge sedan. Det blir extra vitt och hårt.
Vi hade en tjej som sjöng på jobbet i lördags medan våra gäster hade afternoontea... vackert sjöng hon.
Det blev lite kaotiskt för mig i lördags. Sussie som skulle jobba med mig i köket blev hastigt sjuk, så jag sprang som en galning oavbrutet i 15 timmar. Hade ju dessutom chokladpralinstillverkning med våra gäster... Pust... skönt att jag klarade det till slut. Kommer att ta veckor att återhämta sig efter den här påsken.....
Hoppas att ni haft en härlig påsk. Ha det så jättebra nu ska jag prova min form som  jag precis tagit ut från ugnen.... KRAM

4 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ojj..ojj vad du har fått ligga i o jobba..ta nu igen dig, vila och ät ordentligt, kan tänka mig att det slarvas med mat o sömn då du jobbar så mycket..
Kraaam Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag är imponerad att du orkar pyssla och greja när du kommer hem, jag skulle ramla ihop som en säck. Vilka arbetspass du gör, hoppas du har det lugnare nu efter påsk. Men nu är det ju valborg, då kommer det säkert nya festglada hungriga gäster.
Var rädd om dig
Kramar
AnnaMaria

Livet på Berget sa...

Ojoj det låter inte som du haft så härlig påsk. Men att du orkar pyssla ändå är imponerande men samtidigt förstår jag det. Ibland behöver man något väldigt roligt att göra för att kunna slappna och och "vila".
Ha de gott!
Kram
/Sara

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för grattishälsningen, hoppas du får en solig fin 1:a maj.
Varm kram
AnnaMaria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails