lördag 17 juli 2010

Före och efter....

Tror knappt mina ögon när jag går ut och tittar på huset.... får gå tillbaka flera gånger och titta igen... Kan inte fatta att det är samma hus. Det dystra spöklika huset som vi flyttade in i för 18 månader sedan. Nu börjar det se så "lyckligt" ut. Vi är inte riktigt färdiga med målningen ännu. Lite på framsidan och ena gaveln är kvar. Vi behöver hyra en skylift för att kunna sätta dit hängrännor samt måla vindskivor på "takkupan" där framme. Allt har tagit lite längre tid än vad vi räknat med.
Det har varit för soligt helt enkelt och så råkade Alexi (hunden) skada sig. Hon sprang rakt på en av de nya hängrännorna som vi klantigt nog lagt på gräsmattan. Hon skar upp mellan tårna så det blev en tur till Djursjukhuset. Hon blev kvar över natten och de sydde ihop såret. Vi hade tur att ingen sena gått av som de först trodde. Nu ska vi tvätta såret varje dag och lägga på nytt bandage. Hon har tratt och är jättesur..... Nu får hon inte springa runt och jaga bort rådjur och vildsvin... ligger mest under sängen och surar.
Jag kom på att jag inte hunnit visa er lite av de gamla fönstrena som vi åkte i väg förra veckan och hämtade. Det blev kanske inte så som jag tänkt mig direkt men några hittade jag som vi kan använda. Visar dem någon dag.


Gaveln efter.... så fint tycker jag.

Dystert eller hur?

Baksidan före...

Nu fattas "bara" uteplatsen men vi kanske börjar med trappan på framsidan innan vi börjar med den. Det behöver grävas lite till så att trallen blir större än vad vi först tänkt. Längst bort kommer det att bli ett inglasat rum... "rummet" är inte påbörjat men jag har redan fixat inredningen dit. Micke tycker att jag är konstig... börjar med lampor, möbler, kuddar osv innan det ens finns ett rum. Men så funkar jag...hahahaha... lite fel ände att börja i kanske men jag är ju lite bakvänd och inte som "andra"....
Nej... nu är det tags att svida om till målarkostymen och ta den sista lilla biten på gaveln innan solen flyttar sig dit. Ha en riktigt härlig helg...KRAM

1 kommentar:

LantlivsAnette sa...

Ohhhh jisses vad fint huset blir nu..lite likt mitt faktiskt..jag har också såna halvmånefönster högst upp..o rött o vitt !!
Men ert hus är större och pampigare !!
Jag är precis som du...fixar inredning o detaljer innan bygget är klart, så gjorde jag med vår veranda..och nu med köket..fnisss..
Lilla vovven, hoppas nu att tassen läker riktigt bra..
ha det gott vännen
Kraaaam Anette

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails