måndag 12 juli 2010

Det går långsamt framåt...

Med husmålningen.... Man ska inte klaga på solen och värmen... men det är inte lätt att måla när solen är framme och när det är för varmt. I dag har vi målat färdigt baksidan. Skönt... tog bara 5 dagar mer än jag räknat med... men vad gör man när solen skiner....? Väntar på moln och skugga så klart. Och det har det ju varit ont om den här veckan.
Vi passade på att skura ur poolen igår. Nu ångrar vi oss att vi inte gjorde det redan när vi kom hem från vår semester flera veckor sedan. Nu är den snart full och allt medel är i.....

I morgon flyttar vi ställningen till gaveln. Och hoppas på lite moln.

I fredags köpte vi nya hängrännor och rör. Vita så klart.

Så här hemska ser de ut som vi har. Jag ska spara dem till vårt "ruckelhus". Jag gillar att återanvända saker.

Tänk bara när gaveln är målad.... jag har redan börjat måla och man fattar inte att det kan bli sådan skillnad.

Eftersom det var för varmt för att måla idag så blev jag lite rastlös. Har haft en dörr liggandes ett tag som jag ska ha i köket. Magnetfärg och tavelfärg köpte jag länge sedan till mitt lilla projekt.
Micke sågade till lite mdf och satte igen hålet där den översta spegeln suttit.(den var bortsågad)
2 söta tjejer som undrade hur det skulle kännas och få magnet färg på fingrarna.... Är det farligt frågade de??? Javisst sa jag... och helt plötsligt försvann de in... Ser ni att de gömt sina händer när jag skulle fota min dörr?
Jag frågade om de rört färgen, men de nekade så klart. Även när de gick in och tvättade händerna... Sedan fortsatte de att köra fyrhjuling... rackarungar.. så klart de var tvugna att stoppa ned fingrarna i färgburken som såg så spännande ut...

Magnetfärgen målad.
Svimma inte.. men våra pudlar är rakade nu. De lider i värmen.
Alexi är som en trasa. Sover mest hela dagarna.

Vi fyller poolen med vår gamla vattenbrunn... Det ser ganska OK ut...
tills man har i kloret... då rostar allt järn som finns i vattnet och det blir mörkbrunt. Inte så trevligt kanske men det är ingen fara. Det går att ordna med flockningsmedel. Då samlar det ihop sig och man spolar ut det. Sedan blir vattnet kristallklart och det bästa vi haft i vår pool någonsin. När vi hade kommunalt vatten så fick vi hålla på att justera var och varannan dag. Inte med vår gamla grävda brunn inte... Vi tog ur vår gamla grävda brunn. Vågade inte chansa att den borrade skulle räcka nu när det är så varmt.
Ingen vill nog bada i vår pool om de ser den här bilden... men om 1 dag så blir det så fint och då tar vi oss ett dopp. Ha det så bra där ute i värmen Kram.....

1 kommentar:

Livet på Berget sa...

Huset blir ju jätte fint men vilket gigantiskt jobb, puh. Coolt med dörren och så klart ungarna måste prova allt som är lite förbjudet, hihihi. Pudlarna ser lite roliga ut faktiskt men söta :). Vilken underbar pool!
Ha de gott i värmen!
Kram
/Sara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails