tisdag 23 februari 2010

Vilken rolig dag.......

Bröd har det bakats i massor och i morgon blir det ännu mer. Micke mår bra efter fallet. Han stannade hemma i dag, han är lite stel och öm. Jag kände att jag behövde få lite inspiration, därför anmälde jag mig till en brödkurs med Jan Hedh som är Sveriges bästa inom bakverk, choklad, deserter och bröd. En riktigt givande dag. vi bakade hur mycket som helst med olika surdegar och förberedde massor till i morgon. Nu kommer våra gäster få så gott bröd i fortsättningen(tror jag). Det var verkligen hemskt att köra bil, vilken kaos när inte tåg och tunnelbanor fungerar som det ska och alla dårar som kör som idioter. Det tog över 2 timmar att köra 7,5 mil, så imorgon åker jag tidigare för att slippa lite av kaoset.

Det här bröden fick följa med hem i dag. Supergott var det.
Nu vet jag hur man bakar riktiga franskbröd, baguetter och hur man sköter om en surdeg. Det är mer jobb med en surdeg än med barn.... ha..ha..ha...
Vår läromästare.... för 10 år sedan var jag på en chokladkurs med honom och man blir imponerad av hur duktig han är. Jag önskar att jag kunde en bråkdel.....

Det här var det godaste vi bakade i dag....


Längtar tills i morgon då vi ska baka allt vi förberedde i dag. Det kommer att svämma över av bröd där i morgon

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Vilken härlig kurs du är med på och bröden ser så himla goda ut. Där hade varit roligt att vara med. Vilken tur att Micke klarade sej så bra.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Lantliv i Norregård sa...

Vad kul, gå på brödkurs!!
Skönta att det gick bra med din man!
Ta det lungt vännen!!

Kram Kram Malin

Livet på Berget sa...

Hu så hemskt fall, ja sjukvården är inte riktigt okej nu för tiden. Vilka underbara bröd, det ser så himla gott ut! Jag är övertygad om att era gäster kommer gilla det där.
Ha det gott!
Kram
/Sara

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj! Jag läste tillbaka lite i dina inlägg... och läste om din man! Fy så otäckt! Men skönt att han klarade sig bra.
Och vilken härlig kurs du verkar ha varit på...
Kram
MArie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails