fredag 29 januari 2010

Den här veckan har jag lärt mig....

att man inte bara kan få migrän i huvudet. Det kan sätta sig i hela kroppen. Ben, armar, hjärta, ögonen, tarmarna mm. Jag har aldrig haft migrän i men tydligen så har jag fått det nu. Kroppen har sagt i från. Den har väl varnat mig länge men jag har inte haft tid att lyssna. Jag är som Alfons Åberg.... Jag ska bara.... sen ska jag ta det lite lugnt....
Men hur gör man för att hjärnan ska vila????? Det har jag inte kommit på ännu.
Förra veckan började smärtorna i magområdet. Den här veckan började jag se allt i gråa vågor med en konstig känsla i huvudet. Det var bara till att jobba vidare och försöka ta sig tid att åka till en doktor men här kan man inte få tid hos sin husläkare om man inte ringer kl.8.00 . Det fick bli en tur till akuten och som vanligt blir man ju inte klokare av att åka dit. Men de uteslöt i alla fall hjärnblödning/stroke och sånt. Ta en ipren och vila var deras råd. Det hjälpte inte mycket. Har den turen att jag har en sjukförsäkring där man kan få hjälp direkt. Fick tid hos en superbra läkare som konstaterade att det var en slags ögonmigrän och huvudmigrän. Och troligtvis har jag fått det på tjocktarmen också.... skumt... har jag aldrig hört talas om.
Fick tabletter och det verkar som om de hjälper för nu kan jag tom se vad det står på dataskärmen. Så nu kan jag gå in och läsa alla era inlägg som jag missat de sista 2 veckorna.
Tänk vad "inombordsstress" kan ställa till det. Jag har försökt tänka ut vad jag skulle kunna sålla bort för något i mitt liv. Vilken hobby kan jag vara utan har jag undrat..... Smycken, möbler, min lilla firma med hudvård/kroppsbehandlingar, Basmedicinutbildningen och allt det andra....
Penseln och alla möblerna i ladan som ska renoveras väljer jag aldrig bort men resten får nog vila ett tag tror jag. Jag har inget nytt att visa er ännu, kanske nästa vecka om huvudvärken vill släppa. Det är inte roligt att jobba när huvudet inte fungerar och man inte ser så skarpt. Men jag får skylla mig själv har inte anställt någon kock ännu. Ska ta tag i det snart..... Jag ska bara....

Det här är Fiffi med sina rosa kläder och skor. Hon har matchande rosa koppel och halsband till. Med lite strass på så klart.
Lite härliga vårgrönsaker som jag fick av en grönsaksleverantör.

Inte så roliga bilder kanske men kunde inte hitta några andra bra och inga nya har jag ju tagit. Ha det så jättebra. Jag kikar in hos er så fort jag får tid... Kram

8 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Hej vännen !!
Men du..nu måste du ta det lungt, det är kroppen som varnar dig nu..annars kan det gå riktigt illa, så illa så att du inte alls kan jobba..Men jag hör ju att du är på rätt väg, du sållar bort lite..
Jag vet hur det är, man vill så himla mycket..jag har också migrän som slår till ibland, den däckar mig totalt..än så länge har jag den bara i huvvet, tack o lov, visste inte att man kan ha den i andra kroppsdelar...hemsk smärta, och efteråt blir man alldeles matt.
Hoppas att du mår bättre nu !!
Nu är det Fredag, vi fikar nåt gott eller hur ?
Kraaam Anette

Livet på Berget sa...

Hej
Snälla du ta och sakta ner. Jag har gjort så där själv och känner igen alla tecken på att väggen närmar sig med ilfart och när du är där tar det flera år att komma tillbaka. Man blir heller aldrig sitt gamla vanliga jag heller. Snälla snälla ta och anställ en kock och försök få bort all stress. Det finns nämligen inga måsten som är viktigare än din hälsa.
Ursöt hund:).
Ta hand om dig nu!
Kram
/Sara

Plupps krypin sa...

Hej min vän.
Nu är det nu. Dags att ta det på allvar. Migrän, okej det kan man få när det är stressigt men du har ju haft mer än stressigt. Det har gått att läsa på din blogg. har länge undrat hur länge du ska orka i det tempot. Skönt att du försöker varva ner. Som Baloo säger till Movgli; Ta det lugnt, gå ner i varv.
Trevlig helg Yvonne

corrina sa...

Men usch då, du måste vara rädd om dig. Kram

Lantliv i Norregård sa...

Ingen, INGEN orkar hålla på som du i längden.....Var rädd om din kropp, du får bara en!! Den försöker tala om för dig att nu är det nog...Har också haft problem med migrän, men aldrig hört talas om det du råkat ut för. Du måste vila, annars kan väggen ta emot fortare än du anar!!
Jag tänker på dig!!
Kram Kram Malin

Birgitta sa...

Men kära vännen! Har du stressat för mycket med allt inför julen och så kommer det nu efteråt. Hoppas du kan vila upp dej och få nya krafter. Dina hobby ska du nog inte utesluta, för det genom dom du får ny energi.
Önskar dej en riktigt lugn och skön helg nu.
Kramisar Birgitta

Vit som snö sa...

Vet du vad vännen, jag nästan kände på mej när dina inlägg uteblev att du hade tagit ut dej för mycket! Du som dessutom just haft julborden att tänka på o så alla dina projekt... Jag känner igen mej, jag är själv en sån som lever i 200 %... Bra att du nu lyssnar på din kropp, vi får bara en och vi måste vara rädda om oss!!!
Varm kram Cilla

torparhuldas blogg sa...

Ja vännen, du måste vara rädd om dig. Du klarar inte att lägga ner dina hobbies det vet jag ju,men koncentrera dig på en, som inte skapar stress! Fiffi var stilig i sin outfit! Lilla Stina har hemsytt i dag! Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails