söndag 22 november 2009

Jag trodde att förra årets december var mitt livs värsta..

för då flyttade vi mitt under julbordsruschen... Nu börjar jag inse att jag inte upplevt mitt livs värsta december förrän just nu. Klockan är snart 02.30 och jag har jobbat sedan 07.30, och med en fruktansvärd knivskarp smärta i mitt ena öra. Nu är jag riktigt stressad kan jag lova. Jag är så avundsjuk på alla som kan njuta av att få pynta till advent och njuta få av det. Jag ska inte klaga för jag får ju pynta och laga mat till minst 2000 personer, fast jag hellre hade gjort det till bara vår familj på 5 personer för en gång skull. Jag tycker att det är så roligt att våra gäster blir nöjda även fast min familj inte får se allt fint här hemma så ofta. Barnen är så vana att få se "mammas" pynt på jobbet så de lider förhoppningsvis inte lika mycket som jag....

Idag hade vi en liten 80-års fest på Gästis. Jag fixade färdigt maten i god tid så att jag kunde börja städa i alla kylar och förbereda all plats för julbordsmaten. Och det gick så himla bra och det var så roligt tills.... jag nästan var klar med kylrummet.... Våra gäster fick precis sin fördrink... då skyndade jag mig ned i det nyligen rengjorda kylrummet för att bara flytta några hyllor.... Saken är den att jag glömt bort att jag precis radat upp massa prylar som juice,mjölk,grädde, ost och sådant högst upp.... tog tag i ett hyllplan och lossade det... sedan rasade hela skiten ihop rakt ned på 2 ägg kartonger med det värsta brak ni kan tänka er inklusive mitt skräckslagna skrik..... hyllan missade mitt huvud med 1mm. Synd jag inte hade kameran med mig för det var en riktigt fin sörja kan jag lova.... tur att väggarna är så tjocka nere i källaren för gästerna hörde inte mitt vrål. Det blev en coctail av massor av klet från golv till nästan upp till tak i mitt rengjorda kylrum..... Tur vi har en golvbrunn där i alla fall och jag gillar ju att städa.... suck... suck.... Hoppas på bättre lycka i morgon när vi ska köra våra julprylar till jobbet....

Förra veckan handlade Lina och jag några ljusstakar som vi glömt i en påse. Nu i natt hittade jag den och tog fram allt smått Lina valt till dem. jag tog mig friheten och gjorde i ordning dem eftersom jag vet att det inte blir något mer pynt här på några veckor.

De söta hjärtanen har jag beställt i från Maud med butiken Hjortgården. Dem hade jag tänkt ha ute på verandan i de hissgardiner som jag borde ha sytt för några veckor sedan. Kanske.. kanske jag hinner innan julafton..... Visst är de söta?
Det ska föreställa lingon men jag har aldrig sett sådana... Kanske Amerikanska lingon??? för deras blåbär är ju större än svenska blåbär......
Det här är vad jag roar mig med i natt.... "beställningslistor" och "att göra"listor.
Lite roligt har jag haft den här veckan. Vår leverantör brukar bjuda ut oss på middag varje år. Det brukar oftast bli i Uppsala. Och i Torsdags var vi här.... bredvid "musikens hus".
Lammlägg med en bönsalsa och risotto... supergott....
Det här är Bent vår restaurangchef som gick i pension i oktober..... Därför kommer den här december att bli min värsta mardröm... för vi har ingen som gör hans jobb.....??????? (undrar vem som ska göra det??,kanske därför jag inte kan sova!!!!)
I mitten sitter Johan vår kock. De andra 2 är säljare hos leverantören.
Den här möbeln var så fin. En sådan vill jag också ha i vår resaurang. Perfekt för servietter, glas och sådant.
Den här restaurangen var helt Ok... (men vår är bättre....)

8 kommentarer:

Norregård sa...

Låter som du skulle behöva ta det lite lungt...Vad jobbigt med all denna sörja att städa upp när du precis gjort iordning!!! Stackare, jag blir trött bara jag läser om det! Var rädd om dig:o)
Kramar Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Usch och fy, stackars dig, nu tycker jag jättesynd om dig. Att hylluschlingen skulle rasa var väl det sista du behövde. Hade jag bott närmare skulle jag komma och hjälpa dig. Din december kommer och bli tuff vännen. Och precis samma lingon-hjärtan har jag köpt från Maude. Dom är så söta. Ha det så gott nu.
Goa kramen
AnnaMaria

hemma hos lilla mej sa...

Vad jobbigt stackars dej.Låter som du skullr behöva ta det lite lugnt ,men det är ju lättare sagt en gjort.Bodde jag närmare skulle jag inte tveka utan komma och hjälpa dej.Vet ju hur det är kock är jobbigt men oxå kul .Men inte till jul när det är så himla mycket.Ha det gott vännen kramizar Rita.

Anki sa...

Gumman, räckte det inte med öronvärken, du verkar ha max oflyt just nu?! Jag säger som AnnaMaria, hade det inte varit så långt hade jag oxå rusat till undsättning!
Det verkar som du skulle behöva en del hjälpande händer!
Usch, vilken jobbig tid och jag tänker verkligen på dig vännen!

Sköt om dig nu och goaste kramen!

LantlivsAnette sa...

Åhhh vännen...så hemskt att hyllan rasade, men vilken tur att du inte fick den i huvudet !!! Ojj..ojjj..kan ju bara föreställa mig hur det såg ut..stackars dig !!
Du har verkligen bråda tider nu..hoppas ändå att du hinner sitta ner och njuta lite, med en glögg...Sååå fina hjärtan och ljusstakar !! Du piffar o gör fint mellan varven..man kan ju inte låta bli, eller hur.
Jag har Julpyntat idag, men är inte färdig ännu, blir man nånsin det ?
Ha en fin kväll
Kraaam Anette

Madame Petite sa...

Men hugaligen, vad du har fått kämpa!!! Söta rara, arbeta inte ihjäl dig!

Så söta hjärtan... passar fint med de lantliga ljusstakarna. Ser så mysigt ut!

Stärkande kramar från Jenny...

Livet på Berget sa...

Oj oj oj jag blev helt stressad av ditt inlägg. Men så jobbigt att ha de så här över jul. Hoppas nu verkligen du orkar hela vägen fram och att du kan sova. Jag är helt säker på att er restaurang är helt fantastisk, du verkar brinna för detta. Önskar dig lycka till med allt stök och bök.
Kram
/Sara

Systrars söta sa...

Herregud, det finns alltså dem som jobbar värre än jag!!! Hahahaha....vet hur stressigt och jobbigt det kan vara...har ju vart hos er förr :-)) Lät inte som en speciellt trevlig upplevelse du hade va? Tur att du ej skadade dig ivarje fall..Säg till bara om ni behöver extra personal...:-)) som för nästan 20 år sen...gud vad tiden går..å ta hand om dig så du inte stressar ihjäl dig du ...kramelikram kat/ninis


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails