torsdag 22 oktober 2009

Måla möbler igen....

Här har det inte hänt så mycket med vårat entrébygge under veckan. Gubben har latat sig efter jobbet. Och jag kan inte fortsätta med mitt där ute om han inte gör klart sitt. Jag kom på att vi skulle behöva ett bättre bord där ute så att vi kan sitta och fika när det blir färdigt. Jag funderade en stund och tänkte att något borde vi ju ha som går att använda. Jo visst... jag fick ett litet slagbord i furu av min Mamma i somras som varit hennes mosters. Det har jag haft till alla mina pysselgrejer när jag håller på med smycken. Snabbt for jag upp och tömde bordet. Ner i matsalsrummet som jag precis städat upp allt, efter hallens möbelmålning. Jag lovade Micke att jag inte skulle röja ned hela huset med mer möbelmålning mer. Jag passade på när han var ute.
Och när han åkt till jobbet i morgon bitti ska jag ned till Ladan och hämta mer möbler som jag tänkte börja fixa i ordning under helgen. Lina har feber så hon blir hemma i morgon också. Då ska här fixas lite med några smycken och sedan möblerna. Nu har vi ju haft ganska tomt i matsalen några dagar så lite möbler från Ladan skadar ju inte....

Det här bordet blir perfekt där ute. Vitt blir det så klart. Furu gillar jag bara om det är i från 1800-talet och tidigare.
Litet och smidigt.
Den här kommoden fyndade jag i somras. Den ska jag fixa så att jag kanske kan ha lite trevliga saker i den där ute i entrén. Den behöver lagas lite först.
Den här söta kommoden köpte jag i Susannes Antiklada(Kungsör) i somras, men jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med den. Lutar väl till att den blir målad i någon färg.

16 kommentarer:

Birgitta sa...

Snyggt slagbord du har. De är alltid så användbara och tar liten plats när det inte behöver användas. Gubben kanske behövde lata sej lite.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Vad vackert slagbordet blev och vad duktig du är! Hur hinner du med allt?? Ska bli spännande att få se lite mera smycken. Jag vill självklart vara med i din fina utlottning men jag skriver en kommentar i rätt inlägg och länkar i morgon. Här går ögonen i kors just nu!

Hoppas att du får en fin fredag!

Kramar Anna-Lena♥

hemma hos lilla mej sa...

VILKET SNYGGT SLAGBORD.KOMMER BLI KANON.HUR ORKAR DU MED ALLT HAR JAG FUNDERAT PÅ??????hA DET GOTT FICK DU MIRR MAIL?kRAMIZAR ~~~~rita~~~~

Plupps krypin sa...

Men dom där gubbarna som ska lata sig när man som bäst behöver dom. Eller som min gå ut i garaget och stå på huvudet i en gammal bil( det är faktiskt kul). Nej, skämt åsido dom behöver få göra det ibland för då kan vi köra med dom ändå mer sen!
Kram Yvonne

Fruädel sa...

Ja må bloggen leva, ja må den leva! Va kul att du haft bloggen ett år nu! Och så fin är den! Roligt att följa någon annans slit;-) har varit dålig på att lägga ut inlägg på bygget men jag ska skärpa mig! Kram på dig duktiga du!/Tess

LantlivsAnette sa...

Ohhh, vad du är flitig !! Sååå fint bordet blev nu, det blir ju perfekt !!
Nu vill jag önska dig en riktigt fin helg !!
Kraaam Anette

Hanna sa...

Så fint bord!
Hanna

Vit som snö sa...

Du är ju flitigare än en myra!
Så mycket fina saker!!
Den gamla kommoden tyckte jag riktigt mycket om. Ser den framför mej i vitt med någon fin text i locket.
Måla på i helgen så vaknar nog gubben till liv snart igen.
Ha det gott! Kram Cilla

Sus sa...

L Y S T R I N G L Y S T R I N G L Y S T R I N G

-STOPPA PRESSARNA!!!!!!!
Du förstår.... För en gångs skull så ska J-A-G ge D-I-G ett inrednings-tips!! (Känns skönt att få ge tillbaka lite grann...)
Be mig inte förklara huuuur jag kom på denna unika å oslagbara ide'.... bokstavligt tavlat kom den från ingenstans som en skänk från ovan, typ.
Du kommer att häpna.... å ifrågasätta Dig själv, varför inte DU kom på det först!
.... men det kaaaan vara lite för djärvt å vågat för Din del. Men tanken kanske kan ligga å mogna ett tag, så kanske Du känner nån dag att Du vågar ta steget....

Tyst nu så ska Du få höra...
Det gäller den där blåa "söta kommoden från Susannes Antiklada".... Asså så här tänkte jag.... hmm.... (e du beredd??);

-Varför inte måla den.... V I T ? ? ? ( ! )

(Hahahahahahahahahahahahahahahhahahahaha)

Gammelbålsta sa...

Jaaaa.. du Sus.. Du e smart du.. att jag inte har tänkt på det förut, men tror du verkligen att vitt skulle passa i vårt hus??? Själv är jag lite tveksam, kanske inte borde blanda så mycket färger. men jag ska fundera medan jag lagar den....

Anki sa...

Tack söta goa för din grattishälsning!
Men vilket snyggt bord, det blir topp!
vet du, jag höll på att missa din tävling, hmm...men nu är jag med! Det har varit liite snurrigt på sista tiden tror jag, hihi!

Ha en härlig helg min vän!
kramis!

Jeanettes hus sa...

Hej,

Vackert slagbord. Såna är alltid gångbara att ha i ett hem.
Svåra att få tag i till en vettig peng.

Visst blir det vackert då man
förvandlar sina fynd med vit färg.

Köpte 20 liter ny färg igår. Det är mycke som skall målas inför julmarknaden.

Tack nför din kommentar

Kramisar Jeanette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men vilket bord!! Det kommer och bli så himla fint på er veranda. Du får få fart på gubben så ni blir klara. Ska bli så kul och se när det är klart.
Ha det gott
Goa kramen
AnnaMaria

Birgitta sa...

Vad roligt att du vill vara med och tävla hos mej.
Ha det gott.
Kram Birgitta

corrina sa...

Vad kul att ha möbler på lager, så man kan ta fram å dona med dem när man vill. Här har det varit platsbrist då sonen flyttade hem men nu har han eget igen så kanske jag har plats för nya grejer. Kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Så himla fint slagbord. Nej jag är också allergisk mot furu...hua!

Och vilka fina kommoder sen. Riktiga klipp säger jag bara.

Kram Viveka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails