onsdag 12 augusti 2009

Storstädning

I dag gjorde jag ett litet, litet fynd... I vår lilla före detta bastu. En liten knoppbräda med handtäljda knoppar. Jag förstår inte hur jag kunnat missa den efter att ha bott här i 8 månader. Men ni förstår säkert varför jag inte hittat den när ni tittar på bilden längst ned. Nu när jag sett hur det ser ut på kort ska jag börja röja ut där så att jag kan hänga lite tvätt där inne.

Så här ser den ut.
Sune har börjat gilla Alexi. Här har han precis strukit sig emot henne och fjäskat.

Alexi blev lite fundersam och visste inte riktigt vad hon skulle ta sig till. Har Katten blivit kär i mig eller? tänkte hon...
Hon la sig lite på avstånd och tittade när han rullade sig och fjäskade för henne.

Här gäspar hon för det var jobbigt att se en fjantig kille fjäska på det viset.
Det har regnat så husmålningen får vänta. Då passar jag på att storstäda. Såpaskurning står på schemat. Men tyvärr kan jag ju inte enbart städa med vatten och såpa. Jag tog bort duken på matsalsbordet och stolsöverdragen för att tvätta dem.

Jag borde nog klä om stolarna och laga dem lite. Tyget har legat och väntat i flera år...

Det tog 4 timmar att skura matsalsrummet. Snacka om att gå tillbaka till 1800-talet. Min stackars kropp skriker av smärta... Men rent och fint blir det...Passade på att måla öppnaspisen också när jag ändå höll på att städa ordentligt.
Och de 2 väggarna där kaninerna stått. Riktiga lortdjur.. gick inte att skura väggarna rena.

Få inte en schock... så här ser det ut i fd. bastun. En salig blandning av målarfärger, penslar och massa annat som borde vara nere i pannrummet. Micke lovade för 6 månader sedan att fixa där ner men det verkar som han inte fattar vad jag säger så i kväll kommer jag att lägga alla dessa grejer i hans säng så att jag kan måla där inne i natt och ställa in min torkställning så att den slipper stå i vägen...

1 kommentar:

BROCANTE sa...

Tenk for en følelese av renhent - 4 timers skuring burde ha gjort underverker. Om dere har dobbeltseng tror jeg ikke jeg ville lagt alle tingene i sengen - de ender bare opp på din sine av sengen i løpet av natten..... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails