fredag 9 januari 2009

Kök

Köket är inte riktigt färdigt, men det fungerar i alla fall, det är huvudsaken. Tänk vilken stor skillnad det blev...

Här kan man se hur fult golvet var innan slipning och målning.


Inte heller så vackert. Tänk att vi inte hade tänkt riva ut skåpen!!! Då hade vi bott där utan att veta om råttornas framfart där under, USCH!!!


Taket målas med vit linoljefärg från kulturhantverkarna.


Så här fint blev det.

Här fick jag hjälp av Lina med att kvistlacka köksgolvet.

Golvet ville jag ha grått. Den gråa färgen var perfekt när jag provmålade på en träbit, men när jag började måla såg det annorlunda ut... blått.. men jag målade vidare och tänkte att det nog blir bra när det är några lager och det torkar. Jag målade 2ggr, sedan funderade jag några dagar och bestämde mig för att det fick bli vitt i stället. Vi använde samma linoljefärg som taket målades med, vit från kulturhantverkarna.


Det blir fint när fläktröret byggs in, golvsocklar och lister kommer på plats. Hoppas att vi gör det snart, annars tar det nog 10 år innan det blir färdigt. Köket är ett IKEA kök. Luckorna är av modell Lidingö.
Gasspisen och fläkten kommer också i från IKEA.

Det blev inte så dumt med en köks ö.Vilken tur att vi flyttade avloppsrören så att diskhon hamnade vid fönstret (tyvärr inte i mitten), nu kan jag hålla koll på vildsvinen när jag diskar. I högskåpet bredvid min fina porslinsho har vi en mikrougn som även fungerar som en varmluftsugn. Perfekt när man bakar samtidigt när man lagar mat. (det gör jag ju så ofta:)) Ska börja med det i alla fall hade jag tänkt mig... Kaffemaskinen har vi faktiskt provat, det var säkert ett onödigt köp, men den ser ju fin ut.

Efter nyår åkte köksön ut, golvet gjordes rent igen, för att målas en gång till. Det var ingen rolig historia när det bor 3 barn och 2 hundar i huset. Vi fick måla en bit i taget och se till så att dörrarna var stängda. Jag var tvungen att tillsätta lite torkmedel (xerotin) i färgen annars hade det nog gått åt skogen.
Det blev inte så jättebra att måla med xerotin i, linoljefärgen blev lite strävare och penseldragen syns för mycket. Men det jämnar nog ut sig med åren. Fint blir det i alla fall.
Här kan man se kylen och frysen till höger. De ska bara få likadana dörrar som skafferiet som ni kan se till vänster. Jag älskar mitt hörnskafferi, jag ska visa er bilder hur det ser ut där inne, när jag tar nya bilder.
Hörnkylen är inte så dum den heller, fast det är lite svårt att ha bra ordning i den, den är jättestor och rymmer hur mycket som helst. Det blir lätt så att det hamnar mycket matrester i kylen som råkar bli kvar där inne för många dagar. Hörnkylskåpet är av märket Norcool. Det kommer nog att bli jättefint när det är inbyggt och färdigt. Tur att jag köpt en pall så att jag når till översta hyllan eller rättare sagt översta hyllorna i hela köket.
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails