måndag 27 september 2010

Missa inte årets kanonutlottning!!!!!!!

Ja.. det är sant gulliga Agneta som har Symaskineriet i Karlstad lottar ut en helt ny symaskin!!!!
Jag köpte min brodyrmaskin av henne innan påsk och jag kan verkligen rekommendera henne om ni vill köpa en sy eller brodyrmaskin. Kika in på Agnetas nya hemsida så hittar ni utlottningen klicka HÄR och HÄR hittar ni hennes blogg.



Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på tur.....
Ha det bra Kram

söndag 26 september 2010

Nu är det verkligen höst.

Borde ha åkt till jobbet idag egentligen men åker dit en sväng senare istället. Inga gäster som skulle ha mat i alla fall... min käre man åkte ensam dit och lade ett golv i ett av hotellrummen.
Jag passade på att vara ute i det härliga vädret. Är ganska besviken för jag fick inte tag på sådana höstblommor som jag vill ha. Får åka till Plantagen i Barkarby i morgon och leta vidare. Ska ändå köpa lampor och lite annat till det nyrenoverade hotellrummet. Lite blommor fanns i byn....
Började kratta och rensa ogräs.... men efter några timmar gav jag upp... Hur sjutton ska man klara av att hålla efter här!!!!! Bara att inse att det tyvärr inte går... det får vara ogräs och löv och bara hoppas att det kommer mycket snö. Skönt att slippa se de döda sommarblommorna.

En söt liten Fiffi...
Och en söt liten Lina.
Lina har köpt massor av små pumpor. Nu får vi hoppas att Alexi inte knycker dem.
Här spanar hon nog in dem...

Behöver hitta lite högre växter ser lite platt ut tycker jag.

En del av Linas pumpor lade vi på ett av betongbladen som jag göt i somras.





Inte illa 2 inlägg på samma dag!!!!! Bäst att passa på man vet ju inte när jag hinner nästa gång.
Ha en riktigt bra söndagskväll KRAM.

Gammelbålsta Zoo....

brukar jag kalla vår gård för just nu känns det verkligen som ett Zoo. Ungefär 1 månad sedan hände det något tragiskt. Vår ena katt blev överkörd på motorvägen.... Tyvärr är det väl sådant man får räkna med när man bor nära en väg. Tur att vi hittade honom även om synen inte var så trevlig.... Jag tyckte så synd om Jack brorsan till Ianto som blev överkörd, så dagen efter åkte vi och skaffade 2 nya kompisar till honom, men kan inte påstå att han gillar dem... ännu i alla fall. Det kommer nog... 3 hundar, 2 kaniner, 4 katter och dessutom så har vi 5 kycklingar i en stor kaninbur i Idas rum. Kycklingar inomhus är inte att rekommendera... det stinker verkligen. Kycklingarna blev till genom ett skämt. Ungarna fick några ägg av sin farfar och jag min idiot råkade säga att vi kanske ska lägga dem i raggsockor och under en lampa..... och det gjorde Ida.. efter 5 dagar kom en kompis med fler ägg och en äggkläckningsapparat... jisses... det blev verkligen kycklingar och nu står vi här med 5 jättefina kycklingar som vi inte riktigt vet vad vi ska göra av eftersom vi inte har något hönshus... och jag vill nog inte ha några höns heller för den delen. Har vi tur kan de få flytta en liten bit bort till våra kompisar som har höns men de är ju inte vana vid kyla så det kan bli problem när det blir kallt. Ja ni förstår kanske att det känns som ett Zoo hos oss. Tur man har stor bil för när det ska handlas djurmat så fyller man lätt bagageluckan....
Jack och Ianto när de var små.
Tony och Charlie de nya kattungarna.
Tony.

Charlie (är en tjej)
Jack.
Fiffi.
Zoro som tror han är en katt nu för tiden. Kattluckan används flitigt av honom.

Kycklingarna någon vecka gamla.
Rätt så söta, men vad fort de växer.

Fiffi och Alexi som gärna vill äta upp de små kycklingarna.
Ja det var lite bilder från vårat Zoo. Ha det så jättebra KRAM

onsdag 22 september 2010

Nu var det ett tag sedan...

jag gjorde ett inlägg och kanske dröjer det till nästa igen. Har inte haft den bästa tiden i mitt liv direkt. Men jag har lärt mig mycket.
Åk aldrig på semester hela familjen och lämna företaget i andras händer.
Ge aldrig någon lillfingret.. då slukar de hela kroppen och lite till...
Lita varken på konsulter eller sk. vänner...
Ge inte för mycket av dig själv för det ger oftast inget tillbaka....

Jisses vad negativt det låter...... men resultatet av allt är att jag lämnade mitt jobb i mina föräldrars företag, som jag jobbat i sedan 1987, i 3 månader, fick ett nytt jobb, hann jobba där i 6 dagar, och kastades abrupt tillbaka i ett totalt kaos...
Vi har mycket kvar att reda ut i röran och det kommer att dröja innan jag återhämtar mig från chocken. Precis som i våras blir det 14 timmars arbetsdagar så gott som alla dagar i veckan. Tur att jag är en ganska stark person som klarar mycket. Samtidigt som det flyter ilska i mina ådror så försöker jag se positivt på tillvaron. Av något ont föds alltid något gott.... Det goda är att jag bestämde mig för att vi måste fortsätta uppfräschningen av hotellrummen. 2 rum gjorde vi klara på 4 dagar. Inte illa... Vi har handlat härliga duntäcken och kuddar samt madrasser till rummen (som är 40 till antalet).
Jag står dock utan kock igen så nu blir det till att springa emellan så gott det går. Laga lite/mycket mat, måla, fixa, dona, inreda och allt annat. Ett riktigt varierande arbete kan jag lova... och riktigt roligt. Det är väl också något av det positiva med det som hänt. Fick min arbetslust tillbaka... Allt har en mening här i livet och en del saker måste hända innan man förstår hur viktig ens familj är.
Ja.. nog om detta. Jag har gjort en julbordsblogg som ni kan hitta här. Tänkte visa bilder och lägga ut lite recept och annat. Hoppas att ni vill kika in där och skriva en liten kommentar. Då blir jag så himla glad.
Resultatet av alla tråkiga saker har tyvärr gjort så att jag tappat sugen att göra inlägg på den här bloggen tyvärr. Jag kommer att koncentrera mig på jobbet och så blir det en del julbordsbloggande så klart. Lite broderier kommer jag nog också att visa, speciellt de som har med julen att göra.
Det tråkiga är att jag hade tänkt öppna min gårdsbutik nästa månad. Men nu står allt jobb kvar där jag lämnade det... synd att jag hann handla lite inredning och prylar på formex... men allt finns ju kvar till nästa år och då tar jag tag i det igen. Nu blev det lite långt så jag avslutar här. Ha det så jättebra tills nästa gång... KRAM

Här står min prinsessa Lina bland en del av det vi handlat till rummen.
Ett av rummen vi målade och lade golv i förra veckan. Möblerna får vara så länge. Jag är inte nöjd med dem, målade om dem flera år sedan och bytte tyg på dem, så de får hänga med ett tag till även om de inte är så vackra.
Jag kommer att försöka göra rummen lite olika så att det blir roligare för tjejerna som städar och för återkommande gäster så klart. Rätt tråkigt med hotell som har likadana rum tycker jag. I vårt ena annex ser de likadana ut... tråkigt, tråkigt... men efter jul så blir det total makeover i de 13 rummen.... få se vad spökena i rum 112 och 113 tycker om det.... Hoppas de flyttar till grannen.
Ni kan inte ana vilken skillnad det blev med målarfärg och golv samt nya taklampor. Innan så såg man knappt något..... även fast väggarna var hyfsat ljusa och beige heltäckningsmatta....

Jag kikar runt hos er andra lite då och då men är väldigt dålig på att kommentera för tillfället.
Kram igen.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails