måndag 29 mars 2010

Här ska det snart broderas...

Nu har jag äntligen fått hem min brodyrmaskin. I går åkte Tina och jag till Karlstad för att hämta våra maskiner hos gulliga Agneta med Symaskineriet i Karlstad. Hennes blogg med massor av fina saker hon sytt hittar ni HÄR. Efter en helt sanslöst jobbig arbetsvecka plus en 40-årsfest så var jag äntligen ledig i går. Då bar det i väg till Karlstad. Jisses så roligt det var. Har bara hunnit testa maskinen lite,lite. Just nu håller min käre man och Lina att brodera en duk till henne och jag ska tyvärr dra iväg till jobbet för andra gången idag. Var ju tvungen att hinna till tygaffären för att inhandla lite tyg och tråd för i påsk är jag ledig några dagar och då ska jag sy. Tänker börja med 2 kuddar till sängen tror jag.

En fin krona.... andra testningen av maskinen.
Jag är så himla glad över den här maskinen. Nu fattas bara lite tid så att jag kan använda den. Kuddar, gardiner och lite annat smått ska jag nog hinna med snart hoppas jag.
Agnetas butik.
Inne i butiken.
En söt sovande Jack.
Sune utslagen.
Ianto som undrar vad jag gör framför hans nos.
Ha det så bra.... Kram

lördag 20 mars 2010

Ett litet livstecken......

från mig..... Nu var det riktigt länge sedan jag gjorde ett inlägg på min blogg. Tiden har inte riktigt räckt till. Hinner i stort sett bara jobba och sova så alla mina påbörjade projekt har avstannat. Det ser ut som om en atombomb slagit ned i vårat hus just nu.... men snart är det ju påsk och då är jag ledig några dagar. Får väl ta tag i allt då. Min söte man har faktiskt börjat måla golvet i TV rummet, den del som jag inte hann med några veckor sedan och kors i taket.... äldsta dottern har börjat röja i sitt rum för hon vill ha sitt golv och sina väggar målade.
Nu har hon tröttnat på färgen som vi valde 1 år sedan.... SUCK.....
Vet ni vilka färger hon vill ha nu????? GRÖNT GOLV och ORANGEA VÄGGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag blir inte chockerad för det ska mycket till att jag blir det..... OK sa jag när hon sa vilken färg hon ville ha.... Då får du måla själv för jag gör det inte. Väljer du svart golv och vita väggar kan jag måla.... Yipee... Nu har hon bestämt sig för vitt golv och vita väggar utan att jag tvingat henne. Det gjorde mig faktiskt lite chockad måste jag erkänna. Vi har köpt gröna lakan. Oranget överkast, grönt överkast och lite annat i de färgerna och vissa möbler ska byggas och målas gröna. Det kommer nog att bli ganska OK i vårat färglösa hus tror jag. Men å andra sidan så får man ju inte gå in i hennes rum så vad hon har där inne spelar ju ingen roll.
I dag har jag äntligen varit "ledig" kommer inte ihåg när jag var det sist, tror jag nog var ledig 3 dagar i februari. Så i dag har jag bara varit på jobbet i 6 timmar. Fixat en hallonmousse tårta till ett par som firar att det varit gifta i 50-år i dag... imponerande.... undrar om jag hinner vara det... Förberett massor av deg och bröd till nästa vecka, skrivit beställningslista. Så ser det ut när man är ledig. Tvättmaskinen har gått i ett.. var tom tvungen att ta med mig till jobbet och tvätta för vi håller på att drunkna i alla tvätt. Nästa söndag blir en rolig dag för då bär det av till Karlstad för att hämta hem en rolig sak, en brodyr symaskin... Det ska bli så himla skoj att få sy lite.. de suckas lite här hemma för de tycker att jag redan har för många hobbies, men jag tycker inte att man kan få för många. Jag återkommer med bilder på förhoppningsvis fina broderier och monogram....
Tårtan.. inte riktigt färdig garnerad.
Surdegsbröd.
Tv rummet. En del av golvet grundmålat.
Idas rum. Tycker hon varit jätteduktig som plockat undan så bra. Passade snabbt på att ta kort innan jag blev utslängd.
Ja tack och lov... tänk er grönt golv och orangea väggar... jag får rysningar... tur hon ändrade sig....
Ida är inte bara duktig på att rita och måla hon är en hejare på att göra pärlplattor också.
Det är många tiotusentals pärlor i dessa tavlor. De föreställer nog några "Hårdrockssnubbar" tror jag.



Ha det riktigt bra. I morrn ska jag kika runt hos er och ta igen lite av det jag missat. God natt....KRAM.....

fredag 5 mars 2010

Vilket underbart väder....

Solen skiner ,-10 och jag ska i väg till jobbet så jag missar den vackra vinterdagen tyvärr. Innan jag drar i väg ska jag bara måla trappan 1 varv tänkte jag. Började i går men det är svårt att måla i lampsken. Och då ska vi inte tala om nyfikna katter.... Hur håller man borta 2 katter som inte verkar förstå vad man säger???

En perfekt vinter dag.....
Massor av snö....
Nästan helt blå himmel.....
Och en nästan färdigmålad trappa....

Kan livet bli så mycket bättre än så????
Jo.... lite kanske

måndag 1 mars 2010

Vilket busväder....

Jag är så glad över att vi hann bygga in entrén innan vintern så att Sune och kaninerna har det varmt och skönt. Här har snön vräkt ned hela dagen. Kims skoltaxi ringde och frågade om jag kunde hämta honom i skolan för de ville inte köra utanför Bålsta. Jag förstod vad de menade när vi var på väg hemåt och knappt såg var vägen gick.... fick plöja igenom minst halvmeter höga drivor och chansa att det var på vägen jag körde. Tur man har stor bil och 4-hjulsdrift. Mickes arbetsbil sitter fast i en snöhög bredvid ladan. När han plogat färdigt får vi väl försöka dra loss den.

Här kan ni se en nöjd Sune som sitter i fönstret och njuter av värmen. Han har vuxit upp i stallet och det här är hans första "varma" vinter.

Hoppas att taket håller på "ruckelhuset". Vi ska ändå plocka ned det men vill helst göra det själva....

Gulliga Sune.....
Undrar om det går att komma fram på vägarna i morgon.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails