söndag 30 augusti 2009

Jag är verkligen hopplös. Började ju att städa och fixa i fd. bastun och jag väntade på att färgen skulle torka där inne så fortsatte jag att städa i matsalsrummet och lite överallt. Det är ju dumt att göra färdigt ett projekt innan man påbörjar nästa... Jag städade med målarfärg som vanligt...

Här ställde jag det lilla skrivbordet som stod bredvid sängen. Hade lite för mycket möbler i sovrummet tycker jag. Det började kännas trångt.

Nu har jag gjort något som jag lovat mig själv att aldrig göra...
Jag råkade måla matsalsbordet. Kunde inte låta bli när jag rengjort bordet...

Det började ju med såpaskurning.
Så här fint var faktiskt bordet innan. Fast bordsskivan såg bedrövlig ut. Jag köpte bordet när jag gått möbelrestaureringsutbildningen för att kunna träna på att fixa till bordsskivan... men det har aldrig blivit av.
Så här blev det.. Har inte ångrat mig ännu.. Jag målade det vitt och "smutsade" ned det med en svart patinering så att det inte skulle se för vitt ut. Nu behöver jag inte alltid ha en duk på. Ångrar jag mig så kan jag ju alltid ta bort färgen. Det tar några dagar men det går.
När matsalsbordet torkade så passade jag på att måla köksbordet. Det målade jag för ca 2 år sedan och det började se fult ut. Men nu är det vitt, rent och fint igen.

Inte nog med att jag rört till på hela nedervåningen... När köksbordet torkade så tömde jag ut hela garderobsrummet på övervåningen och började sortera alla prylar. Men det var 2 veckor sedan och allt ligger kvar ute i TV-rummet på golvet. Inspirationen försvann och jag väntar på att den ska komma tillbaka... Under tiden har jag fixat med massor av smycken och berlocker som jag påbörjade för flera månader sedan. Har gjort färdigt en hel del av dem och lagt ut lite bilder på min nya blogg samt webshop. Nu ska jag och Tina åka på Formex mässan.. Kul ska det bli.... Min nya blogg hittar du här

söndag 23 augusti 2009

I stället för en blomma...

I går var vi på fest hos Mickes chef. Han fyllde 50-år. Till hans fru gjorde jag ett halsband i stället för att ta med mig blommor. En fin bild, glas och lödning så får man en jättevacker berlock.

Take time to smell the roses, passar henne jättebra eftersom hon jobbar och stressar hela dagarna. Nu kanske hon får en liten tankeställare när hon ser sitt halsband och blir påmind om att hon faktiskt måste stanna upp ibland och njuta av livet och kanske lukta på blommor ibland. De bor jättevackert, precis vid vattnet ute på Värmdö. Stockholmsskärgård precis utanför fönstret så hon behöver nog inte leta upp några rosor att lukta på, det räcker nog med den vackra utsikten.
Jag gjorde en ram istället för ett grattiskort. Dekorerade flaskan med en kedja och några passande berlocker. Slog sedan in den i celofan och svartvita band. Det blev jättefint.

Jag får nog ta mig i kragen och städa upp i röran här hemma och sätta mig ned och göra lite mer smycken för det är jättekul....

lördag 15 augusti 2009

Kattungar

Nu är golvet renskrapat i från den dåliga färgen och målad med den oljebaserade. Det kändes inte roligt att skrapa bort på så pass nymålat golv men det är bara att bita i hop och göra om. I går tog vi ut kattungarna för första gången och det var jättekul att titta på dem.

Renskrapat golv.
Hyllorna målade och på plats. Perfekt... nu har jag tömt köksgolvet från alla medel och sånt, alllt på sin plats på hyllorna. Vilken lyx, nu ser jag vad som finns och slipper rota som en galning när man ska ha något.


Här har jag målat golvet, igen... Det behövs minst en gång till.Jag hämtade ner Jack först och han tyckte att köket med alla grejer på golvet var intressant.

Vad är det här för ställe???

OK... går gränsen här eller får man kliva över tro???Jag lyfte ut honom på trappan och han blev ganska rädd. Alexi nyfiken som vanligt.



Oj... oj.. oj.. Jisses vilken stor kiss och bajs låda...Här smög han runt som en tiger. Stilen var oslagbar.
Här kommer Ianto... lika förvånad som Jack över att det fanns en sådan stor kattlåda utanför Kims rum.

Här hälsar de på Hampus. Jack blev rädd...

Men Ianto satt länge kvar och studerade det konstiga djuret.Jag ropade på Sune och han dök snabbt upp. Han har träffat kattungarna förut men gillade inte dem. Men nu gick det bättre. Han nosade på dem och strök sig emot dem.

Jack testade sina stolpskor. Det gick bra uppför men inte nedför, då behövde han hjälp.
En ganska otrolig syn faktiskt.. Sune gillar faktiskt Alexi men ser svart när han får syn på pudlarna.
Ianto tittar undrande på Alexi och undrar: Ska du äta upp oss nu??

fredag 14 augusti 2009

Den här veckan är nog min otursvecka. I går trampade jag på en skruv som gick rakt in i foten. Jag får skylla mig själv eftersom jag lagt alla saker framför spisen och försökte laga mat( det krångliga som jag skulle låta Micke fösöka sig på). Synden straffar sig.
Jag målade "bastu"golvet 2ggr och nu håller jag på att skrapa bort färgen. Jag målade med Alcros vattenbaserade golvfärg Entré och den är pissdålig, jag målade på betonggolvet ute i våras och den har inte hållit där heller. Jag skrapar bort den och målar med oljebaserade Lokal golvfärg i stället. Tur jag köpt några extra liter för de slutar sälja den snart.

Här har jag pillat med nageln på några fläckar.
Jag skrapar bort allt. Kul.....
Jag köpte en taktorkställning på IKEA som går att hissa upp och ned. Smart då slipper jag ha en klumpig sak på golvet.
Jag ska ha några svarta hyllor på väggen därinne också . Jag har inget städskåp så det blir perfekt för rengöringsmedel och sånt.
Här bakom öppnaspisen ställde jag slagbordet. Här ska jag sitta och tillverka mina smycken.

torsdag 13 augusti 2009

Fortsättning av storstädning

Så här såg det ut kl.5 i morse när jag gick och la mig. Jag var bara tvungen att tömma ur "bastun" och måla. Det var så äckligt och tråkigt där inne. Jag la inte alla grejer i Mickes säng för det hade nog inte hjälpt. Det finns ju en soffa att ligga i. Jag hittade ett bättre ställe... eftersom han oftast är den som lagar mat om det ska bli någon mat i det här huset... Idag blir det nog ingen mat...

Micke är nästan som Alfons Åberg han utelämnar "bara" och säger istället jag SKA. Sedan september har jag bett honom att fixa i pannrummet. Mycket klarar jag av men inte just det. Det står en gammal värmepanna där som måste bort innan han kan städa. Och nu tänker jag leta upp en firma som kan såga sönder den. Micke började såga efter att jag haft ett utbrott när jag uptäckte att färger i ladan för flera tusentals kronor blivit förstörda bara för att jag inte kunde ta in dem pga. JAG SKA.... ja, ja.. jag ska inte gnälla.... Men blir det inte fixat innan kylan kommer så blir sovrummet förråd kan jag lova....

Så här såg det ut efter 2 lager färg. Jag tänker inte lägga ned hela min själ på den här målningen. Vi ska ändå riva allt när vi har råd. Men så länge duger det fin fint.

Så här "trevligt" ser golvet ut.
Kvistlackade väggar.
Nu är frågan... Svart eller vitt golv?? jag ska fundera medan jag målar ett varv till..
I hallen hamnade lite prylar. Jag la "hans" skor bakom så att han skulle tycka att de står i vägen... men...
Försök att laga mat här... Jag tänker inte göra det... Om någon ber mig flytta på prylarna så säger jag väl JAG SKA BARA... inte bara jag ska ..

onsdag 12 augusti 2009

Storstädning

I dag gjorde jag ett litet, litet fynd... I vår lilla före detta bastu. En liten knoppbräda med handtäljda knoppar. Jag förstår inte hur jag kunnat missa den efter att ha bott här i 8 månader. Men ni förstår säkert varför jag inte hittat den när ni tittar på bilden längst ned. Nu när jag sett hur det ser ut på kort ska jag börja röja ut där så att jag kan hänga lite tvätt där inne.

Så här ser den ut.
Sune har börjat gilla Alexi. Här har han precis strukit sig emot henne och fjäskat.

Alexi blev lite fundersam och visste inte riktigt vad hon skulle ta sig till. Har Katten blivit kär i mig eller? tänkte hon...
Hon la sig lite på avstånd och tittade när han rullade sig och fjäskade för henne.

Här gäspar hon för det var jobbigt att se en fjantig kille fjäska på det viset.
Det har regnat så husmålningen får vänta. Då passar jag på att storstäda. Såpaskurning står på schemat. Men tyvärr kan jag ju inte enbart städa med vatten och såpa. Jag tog bort duken på matsalsbordet och stolsöverdragen för att tvätta dem.

Jag borde nog klä om stolarna och laga dem lite. Tyget har legat och väntat i flera år...

Det tog 4 timmar att skura matsalsrummet. Snacka om att gå tillbaka till 1800-talet. Min stackars kropp skriker av smärta... Men rent och fint blir det...Passade på att måla öppnaspisen också när jag ändå höll på att städa ordentligt.
Och de 2 väggarna där kaninerna stått. Riktiga lortdjur.. gick inte att skura väggarna rena.

Få inte en schock... så här ser det ut i fd. bastun. En salig blandning av målarfärger, penslar och massa annat som borde vara nere i pannrummet. Micke lovade för 6 månader sedan att fixa där ner men det verkar som han inte fattar vad jag säger så i kväll kommer jag att lägga alla dessa grejer i hans säng så att jag kan måla där inne i natt och ställa in min torkställning så att den slipper stå i vägen...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails