lördag 25 april 2009

Badrum

Jag har ju inga blommor i vår trädgård ännu så jag tänkte att lite handdukar och duschdraperi med rosor på i badrummet kunde passa bra. Då har jag ju lite blommor att titta på.
Här ställde jag den fina grå lyktan.

Jag tog bort lite svart och lite grått(handdukar) och vips så kändes det mer som vår/sommar.

En lycklig 8-åring som precis öppnat sitt paket.
Och sist en bild från den otäcka branden. När vi kom hem vid 14 tiden så brann det fortvarande mycket. Hela baksidan var full av lågor. När jag hämtat kameran så hade de lyckats släcka lite där. Det tog dem 13 timmar att släcka.

fredag 24 april 2009

Grattis på 8-års dagen!
Vår "lilla" tjej har blivit stor. Prinsessan Öhlén fyller 8 år idag. Vilket uppvaknande på sin födelsedag. Det brinner hos vår närmaste "granne". Restaurangen MK Daniels bredvid Shell macken står i lågor och minst 7 brandbilar håller på att släcka just nu.

Den här bilden tog jag i går när hon var 7 år. Jag känner mig stolt eftersom jag nästan fick dit tränset och hade ett finger i hästens mun utan att svimma.


Man ser inte byggnaden det ryker för mycket. Tur det inte har spridit sig. Det är nog inte så kul om en mack brinner. Då skulle vi nog fått en gratis flygtur.

onsdag 22 april 2009

Husägare Aydan & Micke

Man kan ju tro att jag fick tillräckligt med Champagne i måndags men i dag var jag tvungen att köpa 1 flaska för att fira att vi äntligen gjort färdigt husköpet. Allt har dragit ut på tiden pga att avstyckningen av gården har tagit jättelång tid. Så nu äger vi äntligen huset efter att vi haft det sedan 1:a September. Sköööönt.....

Den här Champagnen är helt OK. Den har tom. en röd pyjamas.

Jag tog fram våra fina "bröllopsglas".Skål då....

Turkiskt bad

Nu tänkte jag visa er vad som står på tur. Fast det här projektet kommer att ta lång tid att färdigställa och vi kommer inte att börja fixa med det före semestern.
Att Hamam ska det bli i stallet bla. Jag har alltid velat ha ett turkiskt bad och stallet är perfekt för det.
Stackar min man, han visste inte vad han gav sig in på den dagen han träffade mig... Ingen rast och ingen ro... Men innan vi börjar att riva i stallet så vill jag fixa färdigt min baddamm som ska ligga i den gamla hagen bredvid vårat hus.

Det här Hamamet hade det på hotellet i Bulgarien där vi var förra året. Det var så lagom fint att jag tror att vårat kommer att gå i den här stilen.
Vi kommer inte att ha så här många marmorhällar, kanske 3 st.

Titta så fint.
Så här ser det ut i stallet nu. Och förhoppningsvis om något år eller 2 ser det inte ut så här.
Stallet utifrån. Jag älskar dessa tjocka stenväggar.

måndag 20 april 2009

Champagnens dag

I dag har jag, min mamma, bror och hans sambo varit på Grand Hotel och provsmakat massor av Champagne. Det var inte så tokigt. Vi provade 42 olika sorter. Tur man inte drack upp allt i glasen. Det mesta hälldes ut(tyvärr) men huvudet är nog glad i morgon att man inte drack upp allt.

Vacker fåtölj, men jag gillar mina vit/svarta bättre.
Jag bara älskar deras kristallkronor som de har i spegelsalen. Och väggmålningarna är underbara.
Vi har 2 jättestora kristallkronor på jobbet, men de är pyttesmå om man jämför med dessa.

Den här skulle passa hemma hos mig.
Grand Hotel. "Lite" större än Bålsta Gästgivaregård. Fast inte finare.

När vi skulle hem så tog jag förståss kort på Stockholms slott. Det ser faktiskt ganska tråkigt ut, jag gillar mitt hus bättre, även fast det inte är så vackert utvändigt.(ännu)Här på Berns Bistro åt vi lunch. Det var den största portion jag sett hitills.

Kalvlägg med auberginecreme. Det här är 2 portioner och det hade räckt till hela min familj. Gott var det i alla fall. Underbart vårväder. Så det var perfekt att sitta ute.

Kök

Micke har äntligen fått dit kylskåpsdörren(luckan), det gjorde han innan påsk så nu slipper man böja sig ned och ta tag i underkanten av dörren för att öppna. Det var lite svårt att sätta dit den eftersom han byggt själva inbyggnaden för liten. Men tillslut gick det. När dörren var på plats äntligen så gick det ändå inte att öppna, handtagen tog emot varandra, men det fixade han.

När han fått dit dörren så satte han dit listerna som sitter på överskåpens underkant. Skönt nu slipper man se belysningen och uttag.

Det fula fläktröret har han börjat bygga in också. Det fick bli en låda i pärlspont. Nu fattas bara lite lister.
Det här är skafferiet. (och en stökig bänk såg jag nu)Och äntligen luckor på kyl och frys.
Lite snyggare med luckor än så här...
Nu hoppas jag att vi kan göra klart resten i köket snart för utan taklister ser det inte så fint ut... Nu ska jag göra mig klar för en rolig dag på Grand Hotel. Årets Champagne provning stundar...

söndag 19 april 2009

Jag har inget nytt att visa inifrån just nu eftersom vädret är hyfsat och det behöver rensas upp där ute. Jag som tyckte vi hade mycket trädgårdsavfall på jobbet när vi höll på ute under veckan, men det är en droppe i oceanen om man jämför med här hemma.
I går fick Micke sin födelsedagspresent(ca 1 månad för tidigt). En vedklyv, det kunde han behöva tyckte jag eftersom han fällt ett par träd. Fler träd ska fällas snart. Vi har ingenting att elda veden i ännu men det kommer så småning om. En braskamin i öppna spisen och en vedeldad bastu står på önskelistan.
Och så klart till det Turkiska badet som ska bli i stallet i framtiden behövs det mycket ved till.
Jag började rensa upp bakom "lidret" när han klöv. Där fanns det hur mycket krossat glas som helst. Inte så kul när katter och hundar springer runt där.
Sedan var det bara till att fortsätta att kratta löv och kvistar.
Det kommer att bli en stor majbrasa. Synd att Ida och jag missar den eftersom vi är i Polen på skolresa då. Vi får hoppas att vår gård står kvar när vi kommer hem.

Han är duktig, bara på några timmar har det blivit så här mycket
Alexi hjälper till att kratta fast på fel ställe. Hon gräver i högen som blev när de borrade vatten brunnen, "stendamm". Bakom högen har jag nog krattat ihop över 30 skottkärror med kvistar och löv. Och jag som trodde att en kärra skulle räcka till hela baksidan.
Bakom den gröna korgen ska vi ha vår baddamm och ett vattenfall och lite annat kul. Bastun kommer att stå bredvid den lilla sjön, en liten bit i från trädet. Det blir en del att kratta och rensa upp. 40 m2 är klart så nu fattas bara 3000 m2. Och då är det bara på den här sidan av tomten. Efter det så ska resten av de 17000m2 fixas till. Men vi behöver ju inte göra allt på en gång. Rom byggdes ju inte på en dag direkt, även fast jag vill att min trädgård ska bli klar på en dag.
Jag fick lite hjälp av Ida och Kim men jag har aldrig hört någon klaga så mycket om att bo på "landet" som Kim. Han var hos min storebror i Stockholm under helgen så nu "stinker" det ännu mer att behöva hjälpa till ute. Lägenhet är toppen tycker han och när man bor i stan behöver man ju inte hjälpa till hemma.
Så här ser det ut bredvid vedhögen där jag har rensat upp lite.
Blivande majbrasan.
Vi avbröt vårat utejobb för Micke skadade pannan. En gren från en stor buske attackerade honom och det blev ett djupt jack och 3 stora bulor i pannan. Blodet forsade och smällen överröstade motorvägsljudet. Men vi får vara glada att det inte var vedklyvningsapparaten som skadade honom.

torsdag 16 april 2009

Toalett uppe

Så här ser det ut på toaletten uppe. Jag är inte riktigt färdig där ännu. Lite krokar ska upp och något mer trevligt så att det inte ser så tomt ut.
Bilderna är inte så bra. Det var svårt att ta bilder där.

Stackars Merlin

Nu fick vi sära på kaninerna. Linas kanin har skadat stackars lilla Merlin. Han har blivit biten bak på rumpan och hela benet av Luffy så vi tog in honom. Tur jag hade en bur till som är ett Blocket fynd. Jag köpte den av Börje Salming några år sedan. Hans sambo(nu före detta) hade satt ut den på Blocket i samband med att de höll på att flytta till deras nya hus. När vi kom fram till Waxholm så mötte han oss vid grinden och vi visste inte att det var han. Micke viskade till mig att han var väldigt lik Börje och jag höll med, väldigt lik faktiskt eftersom det råkade vara han.
Här bor han nu själv den lilla stackaren. Fin bur har han ju i alla fall.
Han är så liten och söt.
Här ser man lite av skadan, det har läkt bra och jag hoppas att han inte har ont.

Alexi är jätte duktig, hon har inte försökt smaka på kaninerna en enda gång. Hon vill bara äta upp deras mat och skit.Här har hon knyckt Merlins äpple.

onsdag 15 april 2009

Linas rum

Här tänkte jag visa er en liten glimt av Linas rum. Resten visar vi en annan dag när hon städat sitt skrivbord. Hennes rum är 20m2, mer än dubbelt så stort som hennes förra rum var. Det konstiga är att alla hennes leksaker inte får plats. Det är ett mysterium och jag har fått sortera bort massor och lagt i ladan. Vi får skifta lite ibland men jag tror inte på den teorin. Det man lagt i kartonger får ligga där i "resten av deras liv" tills soptippen tar över.

Här ser man "skänken" som jag målade till Kim för några år sedan. Han har blivit för stor för kaniner nu.
Jag förstår att en 15-åring inte uppskattar Mammas kaniner. Tur att Lina gör det i alla fall.

tisdag 14 april 2009

Min lilla hörna

Här ställde jag möblerna som jag målade ett tag sedan. Mitt tilltänkta kontor och hobbyrum blev ju ett rum fullt av garderober tyvärr. Men jag får nöja mig med det här tills vi har möjlighet att bygga ut tvättstugan.

Här bakom soffan är det lite trångt men bättre att ha lite fina möbler än massor av skrot. Byrån står till höger.
Det hemska röret i hörnet är fläktröret. Micke rev bort allt runt när vi hittade de ruttna stockarna i köket. Nu dröjer det väl 10 år innan det byggs in.

Kistan som jag målade ställde jag borta vid trappan. I den har jag massor av filtar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails