onsdag 29 oktober 2008

Den 28:e Oktober

kNu börjar man se att vi har gjort något. Nästan all panel är uppspikad som ska sittta uppe. Idag har vi målat väggar i hall och trappa, målat 60 m taklister, målat köksgolv. Micke spikat färdigt i matrummet och Roger fortsatt med vardagsrumstaket.
När vi åkte hem smög vi som inbrottstjuvar in i stora ladan för att se hur det ser ut där. Han som hyr den har långt ifrån tömt den. Shit.. det var stort där inne.. inte ens jag kan fylla den med prylar(tror jag), kanske om 10 år eller så.



Så här ser hallen ut just nu.


60 meter taklister som grundats.


Panelen i trappan.



Lite av taket.

Lite mera tak. Nu är inte plankhögen så stor längre.

Takmålare.


En av golvmålarna. Den andra måste ju ta kort.
Så här ser det ut i "verkstads delen" i ladan.



Här står jag vid dörren, det är långt bort till nästa dörr.Det finns tom. en övervåning på "verkstadsdelen".
Aldrig mer kommer vi att behöva dra in magen eller klättra över stolar när vi ska leta efter verktyg.
Man tror inte sina ögon. Bäst jag börjar köpa lite gamla möbler annars kommer det att eka här inne.



lördag 25 oktober 2008

Den 25:e Oktober

Här kommer lite bilder på det som hänt de 3 sista dagarna. Vi har fått mycket målar hjälp. De 3 målarsnubbarna som fixade ungarnas rum, vardagsrummet och vid trappan. Sedan har Tina, Roger och Maj-Lis varit jätte duktiga och målat tak, panel och golv.(de vill inte vara med på bild).

Så här ser Idas rum ut.


Linas rum innan sista strykningen.
Vid trappan.

Kims rum.
Panel som Tina målat. Hon har målat hur mycket som helst i dag.

Här målar "någon".

Halva trappan "snickrad".


"någon" grundmålar.

Så här ser det ut när det är målat 2ggr.


Det börjar ta sig i hallen. Vilken skillnad. Snart är alla "smutsiga" väggar borta.
Bakom elementet fanns det massor av vantar och annan skit.

onsdag 22 oktober 2008

Den 22:a Oktober




Vildsvinsjakten i Bålsta har börjat. 6 dödade hitills. Kommunens jägare sköt ett svin igår och 5 st idag. Måste erkänna att jag tycker synd om grisarna även fast de är läskiga, de kan ju inte rå för att de föddes som Vildsvin. Men det lutar väl åt "helgrillad gris" till inflyttningsfesten och Vildsvinsskinka till julafton.
Ingen målning för vår del idag. Målarsnubbarna var där och jobbade vidare. Imorgon börjar de måla väggarna.
Micke och Fredde hade en händelserik kväll i stan när de skulle hämta några stockar från ett bygge. De fick 2 piketbussar med poliser på sig, någon hade väl ringt och sagt att 2 skumma typer snodde stockarna. Utan körkort i fickan och för tungt lastat släp slapp de undan utan "straff". De skulle bara köra en liten. liten bit, inte alls många meter, och bara köra i 30 km i timmen. Från Valhallavägen och "hem".

tisdag 21 oktober 2008

Den 21:a Oktober

Målarkillarna dök upp i morse. De hann göra en hel del med rummen. Hoppas att det blir bra när det blir klart.

Här är den värsta väggen i vardagsrummet. Tveksamt om den blir bra.
Utanför matrummet. Väggarna ska målas vita.
Det här är ovanför trappan. Det ska målas med "strand".
Linas rum. Självklart var Micke tvungen att göra ett handavtryck i det blöta spacklet. Hoppas att de inte märker något.
Idas rum. De hade börjat med Kims rum också men det finns ingen lampa där så det blev inget kort.


Ronja hittade en varm och skön plats. Fick ont i hjärtat när vi skulle hem, bägge katterna satt och tiitade på oss när vi skulle åka hem. Stackars djur... Hörnet i köket där hörnskafferiet ska stå. Väggen är målad 2ggr med linoljefärg.Köket skulle komma på torsdag men vi ändrade det till nästa vecka, tiden räcker inte riktigt till...
Så här fina blev väggarna i sovrummet, ska målas 1 gång till så blir det perfekt. Måste köpa taklister.. vad kul.. ännu mer att måla.

måndag 20 oktober 2008

Den 20:e Oktober

I går kväll när vi kom hem efter allt spikande och målande mådde vi illa av trötthet. Micke hade feber och ont i halsen. Stackarn.. I morse var jag nästan medvetslös och tänkte att vi nog varit lite för optimistiska med tiden.. Vi kommer inte att hinna bli klara med allt för i vanlig ordning gör jag inte klart något innan jag börjar med nästa projekt. Det är faktiskt bara i badrummet, lilla toan uppe och tvättstugan/bastun som jag inte påbörjat något i... jag börjar bli less på mig själv. Efter att ha upptäckt minst 9 nya gråa hårstrån i morse så gick jag till datorn och letade efter målargubbar på blocket. Det tog inte många minuter. Klockan 9 ringde jag och kl. 11.30 var 3 snubbar från Tjeckien på plats och tittade. Inte illa... de kom från södra sidan av Stockholm. Vi gjorde upp priset och sedan åkte jag till färghallen och köpte färg och prylar. De kommer kl. 9.00 i morgon bitti. Vilken lyx. 5 rum ska de fixa. Ungarnas, "matsal", och lite sånt. De tror nog att vi är grisbönder för jag sa att de skulle vara försiktiga när de gick ut, min engelska är väl inte den bästa, jag sa att vi hade "black monster pigs" ute. Vi får väl se om de dyker upp eller inte imorgon(målarsnubbarna alltså ), de kanske blev rädda.
Stackars Micke fick "jobba" efter jobbet även fast han är så dålig. Tur jag hade Turkisk antibiotika i skåpet hemma. Vi fick börja såga upp flera hundra pärlsponts plankor och stapla dem fint i matrummet. Städa bort alla grejer, ta bort taklister och golvlister, ta bort elsladdar osv.. osv.. fy fan vad jobbigt.. vi bar bort några hundra kilo plankor...


Endast en liten fin hög i mitten kvar. Målar snubbarna trodde att de kunde spackla på de här väggarna men det går nog inte, det är tunna skivor som är rörliga. Trycker man till på väggen lär väl spacklet trilla av...

I morgon ska jag försöka måla klart i sovrummet
Pärlsponten som ska vara i hallen och i matrummet får vänta några dagar.
Hur täcker man en trappa?? Vi gav upp...

söndag 19 oktober 2008

Den 19:e Oktober

Stackars lilla Zoro. Här ligger han med hela nyopererade benet inlindat i bandage.


Här börjar vi att såga pärlspont. Vi hade sådan tur att det bara var att kapa dem på mitten så blev det rätt längd. Inget spill. Jag sa att Micke skulle vara försiktig, men......
Vi började med sovrummet.
Här är Ronja. Inte visste vi att katter var så här roliga. Hon tigger pizza.
Hon höll oss sällskap hela dagen och kvällen. Det kändes taskigt att åka hem och lämna henne kvar ute. Sune har vi inte sett sedan i onsdags. Men vi har ju inte varit där så mycket den här veckan. Hoppas att han är i närheten.
Så här fint blev det när jag målat 1 gång.
Bastu känsla i sovrummet. Jag har inte hunnit grundmåla mer pärlspont så vi bestämde oss för att spika upp dem ändå. Hoppas att de inte krymper så mycket så att det blir randigt när jag målar på plats.
Det spelade ingen roll att jag sa var försiktig med sågklingan. Här ville han såga av sig tummen... Men misslyckadea med det också. Han slipper inte undan...

onsdag 15 oktober 2008

Den 15:e Oktober

Idag vill jag bara säga att man inte använder en tryckluftsspikpistol som Micke gör. Man ska alltså inte hålla fingret under plankan där spiken kommer ut. Det blev en åktur till sjukhuset, men de gjorde ingenting åt fingret där. Så det kanske inte är så farligt att skjuta sig i fingret trots allt. Min personliga åsikt är att han gjorde det med flit(men misslyckades), han försökte slippa undan allt jobb. Nä..
nu ska jag vara snäll. Man ska kanske prova spikpistolen på grisarna...



Matrumstaket är målat 2 ggr.
Köksgolvet skulle ju ha blivit grått men jag var inte riktigt nöjd med nyansen, så vi provar med vitt. Nu ser det ljusgrått ut. Ganska fint faktiskt. Nu ska det bara torka några dagar till innan det målas igen.
Så här ser trappan ut efter grundmålningen. Den kommer att bli jättefin. Det är ganska mycket jobb med den eftersom det är brunt "staket" på övervåningen också. Vildsvinsjävlarna blir bara värre och värre, nu har de hämtat sina kompisar också, de blir fler och fler.. och kommer närmare och närmare..
Idag hade vi besök av bägge katterna. De kom tom. in i huset och tittade. Den ena katten fick jag rycka in när Micke jagade bort ett gäng svin med bilen.
Hela kolonin var på väg mot vår enda lilla gräsplätt. Det var jätte läskigt.
Vi måste nog ta jägarexamen.

söndag 12 oktober 2008

Den 12:e Oktober

I helgen har vi jobbat så mycket vi bara orkat. Tina har varit så gullig och hjälpt till att kvistlackat, målat och fixat. Hon var så snabb att hon inte fastnade på något kort. Vi har målat flera hundra meter "plankor". Det är nog bara 1300 meter kvar att grunda. Sen ska det ju målas minst 2ggr till. Det blir många meter till. Grisbesök har vi också haft. 7 i lördags och 12 st idag. De svin som kom idag var inte rädda för oss.



Den 11:e Oktober



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails